News Flash:

Strontiu radioactiv gasit dupa incendiul de la fabrica de tigari a lui Zaher Iskandarani

19 Aprilie 2022
339 Vizualizari | 0 Comentarii
strontiu

Trei surse radioactive de strontiu 90 au fost descoperite in perimetrul incendiului de la Sacalaz, anunta prefectul judetului Mihai Ritivoiu. Nu au fost constatate cresteri ale nivelului de radiatie. Blocul emitator cu cele trei surse radioactive a fost ridicat si izolat.
 
Va reamintim, un incendiu puternic a avut loc joi la iesirea din Timisoara spre Sacalaz. Pompierii au fost chemati sa intervina dupa ce flacarile au cuprins o hala din incinta fostei fabrici de tigari detinute de Zaher Iskandarani.

Focul a izbucnit la o hala formata din mai multe module conectate intre ele. A pornit din zona in care erau depozitate aparatele de jocuri de noroc, apoi s-a extins la un depozit de mase plastice. Pompierii au reusit sa scoata la timp azotatul de amoniu lichid si celelalte pesticide, inainte ca zona in care erau depozitate sa fie si ea cuprinsa de flacari.

Autoritatile au emis un mesaj RO ALERT, iar soferii aflati in drum spre Sacalaz au fost rugati sa ocoleasca zona. Oamenii au fost sfatuiti sa inchida usile si ferestrele, dar si gurile de aerisire.

„Nu au fost constatate cresteri ale nivelului de radiatie”
Conform prefectul judetului Mihai Ritivoiu, au fost descoperite trei surse radioactive de strontiu 90 folosite pentru masurarea densitatii tigaretelor. La fata locului s-au deplasat si reprezentantii Centrul National pentru Controlul Activitatilor Nucleare, iar blocul emitator cu cele trei surse radioactive a fost ridicat si izolat. Nu exista cresteri ale nivelului de radiatii.

„In perimetrul incendiului au fost descoperite trei surse radioactive de strontiu 90 folosite pentru masurarea densitatii tigaretelor. A fost masurata radioactivitatea si nu au fost constatate cresteri ale nivelului de radiatie. La fata locului s-au deplasat si reprezentantii CNCAN (Centrul National pentru Controlul Activitatilor Nucleare), iar blocul emitator cu cele trei surse radioactive de strontiu 90 a fost ridicat si izolat.

Abia acum, dupa solutionarea incidentului cu sursele radioactive, pot demara restul investigatiilor, asa ca de maine vor incepe cercetarile Politiei si ale ISU, precum si controlul privind respectarea normelor de prevenire si protectie la incendiu.

Important este ca nu avem cresteri ale nivelului de radiatii”, a transmis pe Facebook prefectul judetului Mihai Ritivoiu


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1235 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005222 (s)