News Flash:

Mai mult spatiu verde si fatade in culori unitare. Cum vor arata casele care se vor construi pe terenurile acordate tinerilor

18 Aprilie 2022
326 Vizualizari | 0 Comentarii
regulament case

Doua regulamente care contin prevederi in functie de care vor fi construite casele pe parcelele acordate tinerilor intre 18 si 35 de ani, in zona Ovidiu Balea, urmeaza sa fie dezbatute si votate de consilierii locali.
 
„Regulamentul privind realizarea locuintelor cuplate” si „Regulamentul privind realizarea locuintelor insiruite” pe parcelele acordate tinerilor intre 18 si 35 de ani, in zona Ovidiu Balea, ajung pe masa consilierilor locali.

Cele doua regulamente, conform reprezentantilor Primariei Timisoara, au fost concepute incat sa asigure dezvoltarea unitara din punct de vedere urbanistic si arhitectural a locuintelor care se vor construi pe faimoasele terenuri promise tinerilor de catre primarie inca din 2017.

Regulamentele contin prevederi de care se va tine cont la proiectarea, autorizarea si construirea locuintelor pe aceste terenuri. Una dintre conditii este ca minim 40% din teren sa fie spatiu verde. Alte reglementari privesc materialele care urmeaza sa fie utilizate, dar si cromatica fatadelor, pentru a nu exista diferente deranjante din punct de vedere estetic intre case.

Imitarea stilurilor istorice sau pastisele arhitecturale sunt interzise.

Terenurile disponibile si libere de sarcini care au fost atribuite conform Legii nr. 15/2003 sunt cuprinse in teritoriul reglementat prin Planul urbanistic zonal „Completare zona de locuinte”.

„Realizarea locuintelor unifamiliale in regim insiruit (cate cinci de pe fiecare sector de strada) se va face numai in conditiile in care proiectarea acestora este corelata. Prin urmare, locuintele unifamiliale insiruite vor avea caracteristici identice in ceea ce priveste: volumetria, regimul de inaltime si inaltimile, acoperisul, cromatica si accentele utilizate pentru fatade si invelitoare, golurile si tamplaria, tinichigeria, imprejmuirea pentru toate limitele parcelelor, anexele gospodaresti,” a declarat Gabriel Almajan, Arhitectul Sef al Municipiului Timisoara.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1384 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006275 (s)