News Flash:

Cimpoierul Reginei, omagiu impresionant la înmormântarea Elisabetei a II-a. Paul Burns o trezea pe suverană în fiecare dimineață cu sunetul cimpoiului său

21 Septembrie 2022
929 Vizualizari | 0 Comentarii
307856221 678670230290532 5767281056213971656 n

 De-a lungul celor șapte decenii de domnie ale Reginei Elisabetei a II-a, publicul britanic, și nu numai, s-a familiarizat cu multe dintre lucrurile care o caracterizau – salutul său faimos, pasiunea pentru pălării, dar și prezența constantă la casa regală a câinilor din rasa preferată – Corgi.
 Însă luni, 19 septembrie 2022, la înmormântarea ei, oamenii au mai descoperit ceva mai puțin cunoscut despre regină, faptul că avea un cântăreț de cimpoi personal. În cea mai mare parte a domniei sale, Elisabeta a II-a era trezită de sunetul cimpoiului care răsuna sub fereastra ei, la toate reședințele din țară.
 Paul Burns, cimpoierul regal prezent la înmormântarea suveranei a fost “ceasul cu alarmă” personal al Elisabetei a II-a în ultimii 10 ani, cântându-i timp de 15 minute în fiecare dimineață și, de asemenea, onorând și alte evenimente importante la care Majestatea Sa participa, notează CNN.

Dar luni, el a avut un alt rol. Muzica cimpoiului ce semnala începuturile dimineților reginei s-a auzit pentru ultima oară pentru a marca înmormântarea suveranei, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al monarhului cobora sub Bolta Regală de sub Capela St. George de la Castelul Winsdor.
 Burns a început să cânte în pragul ușii din capela castelului, iar apoi s-a îndepărtat de încăpere, ieșind în curte și, astfel, sunetele cimpoiului său s-au auzit din ce în ce mai slab, până când au dispărut complet. Momentul a fost unul emoționant, plin de simbolism, punctând un moment final al existenței reginei.

Paul Burns a cântat și la funeraliile prințului Philip, decedat pe 9 aprilie 2021.
 Rolul cântărețului la cimpoi datează din 1843, de pe vremea domniei reginei Victoria. În acele vremuri, Victoria și soțul ei, prințul Albert, s-au îndrăgostit de cântecul cimpoiului și au decis să aibă la palat 17 cântăreți.La înmormântarea reginei Elisabeta a II-a a mai fost prezent un fost cimpoier. Scott Methven a lucrat pentru suverană între 2015 și 2019.
 

Într-un interviu pentru BBC, Methven a spus că a fost „devastat” când a aflat de moartea Reginei. El și-a amintit de multele momente de bunătate de care suverana a dat dovadă în timpul celor patru ani de serviciu.
Methven și-a pierdut părinții și soția în opt luni, în timp ce era cântărețul Reginei. Vorbind cu BBC, Methven și-a amintit că a stat cu regina, care i-a spus: „Dacă nu ești aici dimineața și nu cânți la cimpoi, atunci știu că ești plecat. Nu aștepta să întrebi pe cineva. Du-te acasă dacă familia ta are nevoie de tine pentru că familia este pe primul loc”.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1170 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006473 (s)