News Flash:

Veste bună din partea Primăriei Timișoara!

Ștrandul Termal va fi deschis în acest sezon estival

6 Martie 2024
99 Vizualizari | 0 Comentarii


Primăria Timișoara anunță că Ștrandul Termal, recuperat de instituție în urma unui lung proces în instanță, va fi deschis în această vară.

După finalizarea unei serii de procese, Ștrandul ZHH, cunoscut anterior sub denumirea de Termal, a revenit sub administrarea Primăriei Timișoara la începutul acestei săptămâni. Autoritățile municipale au declarat că vor efectua o serie de îmbunătățiri în complex, astfel încât acesta să fie deschis pentru public în sezonul estival. În zilele următoare, echipele primăriei vor inspecta întreaga zonă a complexului și vor iniția procesul de evacuare a gunoiului și a deșeurilor din incintă.

„Situația e mult mai rea decât am anticipat. Practic, ștrandul e într-o stare avansată de degradare, trebuie să intervenim și în zona de bazine, și în curte, dar și în clădiri unde au lăsat în urmă dezastru. Ce știm sigur e că ștrandul va rămâne sub umbrela administrației și tragem tare să îl deschidem timișorenilor chiar din această vară. Mă bucur că, în sfârșit, Ștrandul Termal, locul îndrăgit de atâtea generații de timișoreni s-a întors în patrimoniul orașului. Anii de sfidare și de furt al celor care au căpușat acest ștrand s-au încheiat azi, cu evacuarea necondiționată pe care am obținut-o în instanță definitiv”, a transmis primarul Dominic Fritz.

Primăria Timișoara explorează mai multe opțiuni pentru administrarea ștrandului, în scopul de a-l deschide publicului cât mai curând posibil.

Ștrandul ZHH, cunoscut anterior sub numele de Termal, a revenit în posesia orașului după o lungă serie de procese legate de compania GPG Company SRL, care a ocupat fără autorizație o suprafață de 12.707 mp din domeniul public începând din anul 2014. Primăria a inițiat acțiunea în instanță pentru evacuarea necondiționată a terenului în iunie 2021, iar hotărârea judecătorească a fost pusă în aplicare începând de luni.


„Acțiunea coordonată de Primăria Timișoara, în colaborare cu Poliția Națională, Poliția Locală și Colterm, s-a desfășurat sub supravegherea unui executor judecătoresc. Poarta principală a fost sudată, astfel că au fost folosite echipamente specifice pentru a obține accesul în incintă. Reprezentanții firmei nu au fost prezenți la fața locului. Acțiunea a avut ca scop securizarea și evaluarea stării proprietății, constatându-se absența echipamentelor esențiale, precum pompele pentru bazine și siguranțele, și un grad avansat de degradare a bazinului mic. Pe de altă parte, s-a constatat că într-o stare bună se află un imobil utilizat probabil în scop rezidențial, ridicat fără autorizație de construire și vizat de o dispoziție de demolare”, a transmis Primăria Timișoara.


În iunie 2023, Primăria a obținut o victorie și la Înalta Curte de Casație și Justiție în procesul cu GPG Company SRL. Instanța a decis ca societatea să plătească municipalității suma de 7,5 milioane de lei, precum și o chirie lunară de 31.121 euro până la eliberarea completă a spațiului.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1158 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007029 (s)