News Flash:

Statiunea Muntele Mic va avea o partie lunga de peste trei kilometri

28 Octombrie 2013
1665 Vizualizari | 0 Comentarii

După ce ani la rand a zăcut în paragină, staţiunea Muntele Mic din judeţul Caraş-Severin are parte acum de investiţii de milioane de euro, menite să atragă caţi mai mulţi turişti. Lucrările de construcţie la partia ultramodernă sunt în plină desfăşurare, aşa că în sezonul rece Banatul Montan îşi poate primi oaspeţii amatori de sporturi de iarnă, aşa cum se cuvine.

In urmă cu două luni au fost săpate fundaţiile de construcţie, iar ieri au fost montați stalpii pentru instalaţiile pe cablu, cu ajutorul unui elicopter.

Telescaunele vor funcţiona pe o distanţă de aproape doi kilometri şi vor permite transportul a 1.800 de turişti pe oră. Partia, care se întinde pe o distanță de peste trei kilometri, va fi dotată cu nocturnă, urmand ca anul viitor aceasta să fie dotată și cu zăpadă artificială.

Lucrările costă aproximativ 4 milioane de euro, iar banii provin de la un important om de afaceri din Timișoara, iubitor al muntelui. Investitorul este cel care, în anul 2006, a pus steagul Romaniei la Polul Nord, iar în 2011 la Polul Sud.

După ce a dus steagul Romaniei la Polul Nord şi la Polul Sud, Romeo Duncă şi-a dorit să practice sporturi de iarnă la el în ţară, pe o partie de calitate. Cu o investiţie de 4 milioane de euro, omul de afaceri vrea să transforme staţiunea Muntele Mic într-una care să se ridice la standardele celor din Vest.

„Dacă infrastructura se rezolvă anul acesta, cum s-a promis de Consiliul Județean că se va deschide drumul, atunci și turiștii care vor sa vină vor putea să vină mult mai mulți pe Muntele Mic”, spune coordonatorul proiectului, Adrian Modoş.

 


muntele mic banatul montan
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1113 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005098 (s)