News Flash:

Zilele Austriei si Cehiei au fost sarbatorite la Oravita

27 Octombrie 2013
1259 Vizualizari | 0 Comentarii

Zilele Austriei şi Cehiei au fost marcate, sâmbătă, la Oraviţa, prin mai multe activităţi, desfăşurate în prezenţa ambasadorilor celor două ţări, dar şi a ministrului IMM-urilor, mediului de afaceri şi Turism, Maria Grapini.

'Sunt bucuroasă că Primăria Oraviţa a avut ideea prezentării unui filmuleţ prin care să facă cunoscute obiectivele turistice. Eu voi ţine cont de judeţul Caraş-Severin, dar important e să primesc proiecte, pentru a le da mai departe spre finanţare. Cred că o idee de promovare ar fi şi întocmirea unui traseu şi o prezentare turistică doar pentru această zonă. Mă bucur că ambasadorii celor două ţări prietene vor duce mai departe mesajul că România are domenii turistice deosebite', a declarat ministrul Maria Grapini.

Evenimentul de sâmbătă a debutat cu o întâlnire între Ambasadorii şi Consulii Austriei şi Cehiei şi a ministrului IMM-urilor, Mediului de Afaceri şi Turismului, Maria Grapini, cu primarul oraşului Dumitru Ursu şi membrii Consiliului Local Oraviţa.

'Sper ca după această vizită, doamna ministru Maria Grapini să fie aliatul nostru, la guvern, pentru a realiza tot ceea ce ţine de infrastructură, deoarece, fără infrastructură, nu vom putea dezvolta sub nicio formă turismul. Noi am întocmit şi o hartă pe care au fost trecute toate obiectivele turistice, iar luna viitoare vom participa, în premieră, şi la Târgul de Turism de la Londra', a afirmat primarul Oraviţei, Dumitru Ursu.

Zilele Austriei şi Cehiei s-au sărbătorit împreună, deoarece, sunt foarte apropiate ca date, respectiv, în 26 şi 28 octombrie. Pe de altă parte, cele două ţări au şi unele legături istorice, a precizat Ambasadorul Austriei la Bucureşti, Excelenţa Sa Michael Schwarzinger.

'În plus, trecutul istoric, dar şi prezentul ne arată că o comunitate puternică de limbă cehească şi o comunitate puternică vorbitoare de limba germană trăiesc aici, împreună, în zona Banatului Montan. De asemenea, există şi motivaţia politică. Atât Republica Cehă, cât şi Austria au relaţii foarte bune în plan politic cu statul român, ceea ce este o ocazie foarte bună să sărbătorim aici, la Oraviţa, unde am venit pentru prima oară', a declarat Excelenţa Sa, Michael Schwarzinger.

La rândul său, Ambasadorul Republicii Cehia la Bucureşti, Excelenţa Sa Jiri Sitler, a subliniat că vine destul de des în Banatul Montan, având în vedere că aici trăieşte o mare comunitate de cehi, dar şi pentru faptul că anual, în Caraş-Severin vin aproximativ 7.000 de turişti cehi.

'Avem foarte multe proiecte împreună, un proiect al şcolilor, prin care acestea sunt ajutate, avem proiecte culturale, dar şi în domeniul agro-turistic, prin care vin aici mii de turişti. Totodată, ne-am gândit să sărbătorim la Oraviţa zilele ţărilor noastre, pentru multietnicitatea din zonă şi multiculturalismul de aici', a afirmat Excelenţa Sa, Jiri Sitler.

Programul activităţii a mai cuprins o vizită la Grădiniţa PP nr. 1 din Oraviţa, unde a avut loc un program artistic oferit de copiii, scopul fiind unul caritabil. Oaspeţii evenimentului s-au deplasat apoi şi la Teatrul Vechi Mihai Eminescu din oraş, cel mai vechi teatru din ţară. AGERPRES


banatului montan
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1399 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005843 (s)