News Flash:

Odorizantele de camera ar putea fi interzise

28 Octombrie 2013
1414 Vizualizari | 0 Comentarii

Franța ar putea fi prima țară din lume care va interzice comercializarea lumanărilor parfumate, deodorantelor de cameră şi a altor substanţe pentru odorizarea aerului din încăperi.

Și asta pentru că epidemiologii au semnalat că poluarea aerului cu astfel de odorizante este o gravă problemă de sănătate publică, informează publicaţia franceză Le Nouvel Observateur, citată de turnulsfatului.ro.

Potrivit estimărilor Observatorului francez pentru Calitatea Aerului de Interior, acest tip de poluare costă colectivitatea între 10 şi 40 de miliarde de euro, dintre care 1 miliard doar pentru achiziţia de medicamente şi antiasmatice.

O măsură luată pentru a combate această formă de poluare a fost luată începand cu 1 ianuarie 2012, dată de la care fabricanţii şi distribuitorii de decoraţiuni, detergenţi, vopseluri trebuie să posteze pe ambalaje o etichetă care să conţină informaţii despre nivelul de emisii poluante ale respectivelor produse.

Din 2014 însă, autoritățile iau în calcul ca produse foarte uzuale precum lumanările decorative, uleiuri şi substanţe odorizante să fie retrase de la vanzare, deoarece disperesează molecule toxice sau canceroase, cum este benzenul.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1247 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006052 (s)