News Flash:

Agentul de politie de frontiera acuzat de luare de mita si trafic de influenta ramane in arest preventiv

26 Octombrie 2016
1063 Vizualizari | 0 Comentarii
frontiera5
Agentul de politie de frontiera Mihaitoaia Fiat Nicu, din cadrul Politiei de Frontiera Timisoara, acuzat de savarsirea infractiunilor de luare de mita si trafic de influenta, ramane in arest preventiv pana 16 noiembrie, dupa ce Curtea de Apel Timisoara (CAT) i-a respins definitiv contestatia la masura luata de Tribunalul Timis. 
''CAT respinge ca nefondata contestatia formulata de inculpatul Mihaitoaia Fiat Nicu impotriva incheierii penale pronuntate de Tribunalul Timis in dosar (nr. 7324/30/2016). Definitiva.'', arata, marti, site-ul CAT. 
Tribunalul Timis a admis saptamana trecuta propunerea procurorilor DNA Timisoara privind arestarea preventiva a inculpatului ''cercetat sub aspectul infractiunilor de trafic de influenta si luare de mita, pentru o perioada de 30 de zile, incepand cu data de 18.10.2016 pana la data de 16.11.2016 inclusiv''. 
In Ordonanta procurorilor DNA Timisoara se arata ca ''in perioada septembrie - octombrie 2016, suspectul Mihaitoaia Fiat Nicu, in calitate de agent de politie in cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara, delegat sa desfasoare acte de urmarire penala intr-o cauza penala a DIICOT, a pretins suma de 15.000 euro, printr-un intermediar, de la o persoana cercetata in dosarul respectiv. Dupa mai multe negocieri purtate cu persoana intermediara, suma finala a fost stabilita la 13.000 euro, din care suspectul Mihaitoaia Fiat Nicu a primit in mai multe transe 5.600 euro". 
"Pe langa influenta pe care sustinea ca o are asupra procurorului de caz, suspectul Mihaitoaia Fiat Nicu a pretins si primit banii respectivi si in virtutea propriilor atributii de serviciu, fiind delegat in dosarul DIICOT pentru indeplinirea unor acte procedurale'', a precizat sursa citata. 
Concret, sustin procurorii DNA Timisoara, agentul de politie a facilitat persoanei cercetate, printre altele, restituirea telefoanelor ridicate cu ocazia unei perchezitii, a intocmit procesul verbal de restituire a aparatelor, i-a adus la cunostinta expirarea masurii arestului la domiciliu si a redactat ordonanta prin care s-a dispus instituirea controlului judiciar. 
La data de 17 octombrie 2016, suspectul Mihaitoaia Fiat Nicu a primit o alta transa de 7.000 euro, moment in care s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante. 
Conform intelegerii anterioare, persoana cercetata in dosarul penal aflat pe rolul DIICOT urma sa mai remita suspectului si restul de 400 euro, pana la suma negociata de 13.000 de euro. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1132 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005677 (s)