News Flash:

Consilierii locali si-au dat avizul pentru reabilitarea termica a cinci blocuri din Resita

26 Octombrie 2016
1047 Vizualizari | 0 Comentarii
reabilitare blocuri
Consilierii locali resiteni au aprobat, luni, in sedinta ordinara, in unanimitate, proiectele de hotarare, introduse in regim de urgenta, privind documentatia de avizare pentru reabilitarea termica a mai multor blocuri din municipiu. 
'Programul de reabilitare termica a blocurilor de locuinte, prin atragerea de fonduri europene, se afla printre principalele obiective pe care le are autoritatea locala a municipiului Resita. Documentatiile se vor depune pe parcursul acestei saptamani, la ADR Vest. Mai sunt si alte blocuri pe linia de asteptare si, probabil, vom convoca o sedinta extraordinara pentru a le cuprinde si pe acestea. Resitenii trebuie sa inteleaga faptul ca este vorba de primul venit - primul servit. Cu cat ne miscam mai repede, cu atat sansele sa prindem aceste finantari sunt mai mari', a declarat primarul municipiului Resita, Ioan Popa. 
Proiectele de hotarare aprobate luni prevad lucrarile de interventii pentru cresterea eficientei energetice la blocurile de locuinte de pe Bulevardul Republicii, numerele 3, 20, 25, 27 si 28, ceea ce inseamna peste 20 de scari. 
In acest fel, se doreste cresterea performantelor energetice a cladirilor, diminuarea efectelor schimbarilor climatice, cresterea independentei energetice si ameliorarea aspectului urbanistic al localitatilor, ceea ce inseamna ca toate blocurile vor trebui sa respecte aceeasi cromatica. Programul Operational Regional a venit astfel in intampinarea autoritatilor locale si a pus la dispozitia acestora o sursa de finantare. Durata de realizare a investitiei va fi de 17 luni. 
In zilele urmatoare, Consiliul Local Resita va depune documentatiile necesare pentru inca alte 17 blocuri, termenul limita fiind 15 noiembrie. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1147 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005664 (s)