News Flash:

Fostul primar al comunei aradene Simand, trimis in judecata

26 Octombrie 2016
1054 Vizualizari | 0 Comentarii
Simon Ioan Dan
Fostul primar al comunei aradene Simand, Simon Ioan Dan, a fost trimis in judecata, marti, de procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Timisoara, pentru infractiunea de conflict de interese in forma continuata, savarsita in timpul mandatului sau. 
Potrivit rechizitoriului inculpatul Simon Ioan Dan, ''in calitate de primar si ordonator de credite al comunei Simand, in perioada 2011-2012, in mai multe randuri (56 de acte materiale), a achizitionat bunuri in valoare totala de 10.287,05 lei de la o societate comerciala al carei unic asociat si administrator era sotia sa, creandu-i astfel acesteia in mod indirect un folos material''. 
''In aceeasi calitate, in perioada 2008-2011 inculpatul a incheiat, pentru autoturisme apartinand Consiliului Local Simand, mai multe contracte de asigurare (28 de acte materiale) cu doua firme de asigurari, ce au fost reprezentate ca agent de retail de sotia inculpatului. Prin incheierea contractelor s-a produs in favoarea sotiei un folos material, constand in comision in suma de 712,96 lei'', arata un comunicat de presa al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Timisoara, remis, marti, AGERPRES. 
Dosarul a fost inaintat, spre competenta solutionare, Judecatoriei Chisineu Cris. 
Aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta, spre judecare, situatie care nu poate sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie. AGERPREES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1238 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006057 (s)