News Flash:

Vor salarii mai mari!

Angajații de la Direcția Statistică din Timișoara au protestat, astăzi, în curtea insituției

27 Noiembrie 2023
125 Vizualizari | 0 Comentarii


Personalul de la Direcția Statistică din Timișoara a organizat luni un protest în curtea instituției. Similar cu modul în care Guvernul a neglijat salariile lor, angajații au ales să atragă atenția asupra posibilității lor de a uita de procesarea datelor.

Protestul a început la ora 11:00 și este programat să se desfășoare pe o perioadă nedeterminată. Participanții la protest i-au atribuit și un nume: „Soluționarea problemelor de salarizare existente la nivelul Institutului Național de Statistică și al Direcțiilor Regionale și Județene de Statistică”.

„Așa cum guvernanții au uitat să aplice Memorandumul, și statisticienii sunt pe deplin îndreptățiți să uite de colectarea, prelucrarea și publicarea datelor statistice referitoare la indicele prețurilor de consum, produsul intern brut, indicatori de întreprindere pe termen scurt, indicatorii pieței muncii, statistici de comerț internațional, populație și mișcarea naturală a acesteia, migrație, statistici agricole, statistici în domeniul transporturilor și energiei”, a declarat Sindicatul din Institutul Național de Statistică.

Proteste și greve au avut loc în diverse instituții din mai multe domenii. Angajații Centrului Județean de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiș, Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Timiș și ai Casei de Pensii Timiș au manifestat prin oprirea activității.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1105 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005887 (s)