News Flash:

S-a deschis Târgul de Crăciun!

Peste un milion de luminițe au fost aprinse, duminică seara, în centrul Timișoarei

27 Noiembrie 2023
133 Vizualizari | 0 Comentarii


Duminică seara, centrul Timișoarei plin de oamen. A avut loc deschiderea Târgului de Crăciun și aprinderea luminilor festive.

Peste un milion de luminițe au fost aprinse în centrul Timișoarei în timpul deschiderii oficiale a Târgului de Crăciun, eveniment ce a avut loc în prezența primarului Dominic Fritz. Mulțimea de oameni a luat cu asalt zona centrală a orașului, fiind curioși să descopere surprizele pregătite în cadrul evenimentului festiv.

„Nu facem economie la bucurie, la sărbători, la lumină. Mă bucur că avem peste un milion de luminițe aici și văd foarte, foarte mulți copii bucuroși. Anul acesta am pus cupola mare în Piața Operei împreună cu bradul de Crăciun și, pentru prima oară, am conectat mai multe piețe prin instalații de lumini și alte instalații. Câteva săptămâni, în acest centru al Timișoarei, vrem să contribuim să simtă lumea că vin sărbătorile și vine o vreme de pace, de împăcare și de bucurie”, a afirmat Dominic Fritz.

În ceea ce privește cheltuielile, primarul Timișoarei a explicat că bradul a fost achiziționat anul trecut și este unul artificial. De asemenea, pentru programul cultural, s-a alocat o sumă de aproximativ 300.000 lei, iar pentru iluminat, încă 700.000 lei.

„Anul acesta o să includem și Piața Sfântul Gheorghe. Din păcate, se pare că s-a răsturnat tirul și n-au ajuns figurinele la timp, dar o să fie și acolo (n.r. decorațiuni de Crăciun). Avem un patinoar în Piața Libertății, legat de str. Alba Iulia. Avem roata tot ca anul trecut, aici, în Operei, avem și câteva carusele la Fântâna cu Pești. Toată lumea va găsi ceva. Bineînțeles că acum este mare, mare aglomerație și trebuie să stai la coadă, dar în următoarele săptămâni sunt sigur că lumea va găsi un loc pentru multă distracție și bucurie în centru. Anul acesta avem în centru și un trenuleț polar, care va circula pentru prima oară și vrem cu asta să oferim ceva și pentru copiii mici”, a precizat Dominic Fritz.

După ceremonia de aprindere a iluminatului festiv, Alina Sorescu a susținut un concert pe scena din centrul Timișoarei. Târgul de Crăciun din Timișoara va rămâne deschis până la data de 14 ianuarie 2024.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1119 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004409 (s)