News Flash:

SOCANT! Zeci de mii de soferi au pus mai multe vieti in pericol pe strazile Timisoarei!

10 Mai 2017
1071 Vizualizari | 0 Comentarii
trece pe rosu
Sistemul de management al traficului a scos la iveala un aspect care l-a socat chiar si pe primarul Timisoarei. Peste 50.000 de soferi au trecut pe rosu in nici doua saptamani. Si asta numai la semafoarele unde au fost montate sisteme de detectie a trecerii pe rosu, 37 la numar. Primarul Nicolae Robu sustine ca Politia Rutiera nu isi respecta angajamentele si cere ajutor de la MAI. Mai mult, spune ca daca nu se respecta indicatorii, UE ne-ar putea cere banii inapoi.
„Sistemul ne arata ca, in perioada 9 – 21 martie, deci in mai putin de doua saptamani, pe cele 37 de sisteme de detectie a trecerii pe culoarea rosie a semafoarelor, au fost inregistrate, incredibil, 50.187 de trecere pe rosu. In mai putin de doua saptamani! Va dati seama ce riscuri sunt in trafic in orasul nostru? Si acesti indivizi iresponsabili nu au nicio treaba, pentru ca nimeni nu-i amendeaza. Noi am dorit sa transmitem Politiei inregistrarile cu aceste treceri pe rosu si Politia sa faca ce vrea. Am facut o adresa catre Ministerul de Interne, prin care am comunicat inclusiv aceasta cifra. Ma astept ca doamna ministru sa dea dispozitie sa se amendeze. La noi, viata e tinuta in chingi de niste prevederi facute de niste oameni care stau in birouri si care nu inteleg viata reala”, a explicat Robu.
Desi la inceputul lunii martie reprezentantii primariei ii avertizau pe soferi ca intra in functiunile radarele de viteza si sistemele de detectie a trecerii pe rosu si ca in curand se dau amenzi, pana acum politistii nu au aplicat nicio sanctiune.
„Nu s-au dat amenzi deloc pana acum. Noi le transmitem CD-ul cu toate inregistrarile si sper ca politia sa aplice amenzi. Noi consideram ca se pot aplica amenzi si retinerea aceasta este nejustificata”, a mai spus Robu.
In ceea ce priveste radarele de viteza, mai multi soferi s-au plans ca acestea nu inregistreaza datele cum trebuie. Edilul-sef ii asigura ca totul este suta la suta real.
„Radarele inregistreaza viteza masinilor al caror numar este retinut, nu se produc confuzii. E posibil sa fie derutati soferii ca li se pare ca ar fi viteza lor si in realitate este viteza masinii din spate, spre exemplu. Se poate intampla asa ceva, in anumite pozitii chiar se intampla, dar sistemul inregistreaza corect. Nu asociaza o anumita viteza cu o anumita masina, ci numai pe masina pe care o inregistreaza”, a precizat primarul, scrie tion.ro.
Robu se plange de Politia Rutiera direct la Ministerul de Interne
In scrisoarea trimisa ministrului Afacerilor Interne, Carmen Daniela Dan, reprezentantii municipalitatii sustin ca, in urma verificarilor efectuate in teren, precum si a sesizarilor primite din partea timisorenilor, au constatat ca multi dintre conducatorii auto nu respecta legislatia in vigoare in domeniul circulatiei rutiere pe drumurile publice, punand in pericol viata si integritatea altor persoane, a bunurilor publice si private.

robu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1161 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005925 (s)