News Flash:

Noua isterie din SUA! Un aliment pe care il folosesti zilnic a ajuns sa fie pus pana si in cafea!

9 Mai 2017
1056 Vizualizari | 0 Comentarii
cafea
Este noul ingredient preferat de americani in cafea sau cocktailuri.
Untul are parte de o revenire incredibila in Statele Unite. Americanii consuma cu 8% mai mult unt fata de anul trecut, ajungand la o cantitate totala de 940.000 de tone metrice, aproape greutatea a trei cladiri Empire State. Este cel mai mare consum din 1967 incoace, potrivit Departamentului de Agricultura din SUA, noteaza Bloomberg.
Candva considerat inamicul public nr. 1 de pe mesele americanilor, de ceva timp untul este recomandat ca alternativa sanatoasa la margarina si grasimi trans.
Ca toate trendurile culinare, si legat de acesta apar insa tot felul de exagerari in consum, avertizeaza nutritionista Kristin Kirkpatrick de la Cleveland Clinic Wellness Institute. "Untul este totusi o grasime si are calorii, recomand ca atunci cand gatiti oua sau sotati ceva sa folositi totusi uleiul de masline", spune ea.
Popularitatea untului a crescut in prima jumatate a secolului XX. Penuria si rationalizarea grasimilor in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial a permis un "boom" al margarinei, care a atins varful in anii '70-'80.
Aperitivele si produsele de cofetarie si patiserie cu unt sunt insa astazi preferatele americanilor. Untul da bogatia gustului si a texturii, spune Benjamin Dirck, chef la restaurantul Siena, unde pregateste o lasagna de mare succes. De asemenea, tot mai multe restaurante renunta la alte grasimi in favoarea untului, desi este un ingredient mai scump. 
Un lant de cafenele din SUA recomanda o lingurita de unt nesarat in cafea, pentru a-ti energiza corpul si mintea. Revine, de asemenea, in forta, combinatia unt si alcool: bourbon, contratto rosso si unt, adica  "The King of the North", este un cocktail la mare cautare. gustarte.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1153 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005054 (s)