News Flash:

Zeci de gospodarii din cinci judete, afectate de INUNDATII

8 Mai 2017
934 Vizualizari | 0 Comentarii
inundatii la bistrita
Zeci de gospodarii din judetele Gorj, Dambovita, Calarasi, Bihor, Giurgiu au fost afectate de inundatii, peste 100 de pompieri intervenind in sprijinul populatiei, anunta Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (IGSU).
In ultimele 24 de ore, peste 100 pompieri cu 40 mijloace au intervenit in sprijinul populatiei, in zonele unde au fost semnalate inundatii.
Cinci judete au fost afectate de ploi abundente.
Astfel, in judetul Gorj au fost afectate 9 localitati, respectiv Bengesti, Ciocadia, Balcesti, Birci, Novaci, Sitesti, Bercesti, Pociovalistea si Hirisesti, unde au fost inundate 59 gospodarii, 11 podete si o portiune de 12 kilometri de drum comunal.
"In localitatea Teis din judetul Dambovita, pompierii militari au intervenit pentru salvarea unei persoane inconjurate de apa, la o ferma agricola. De asemenea, in localitatile Croitori, Razvad si Valea Voievozilor au fost inundate o casa si noua curti. In judetul Calarasi, in localitatea Roseti, o casa si o curte au fost inundate; Efecte meteo nefavorabile s-au inregistrat si in Bihor, in localitatea Susturogi, unde salvatorii au evacuat apa din 6 curti inundate; Totodata, in judetul Giurgiu, localitatea Adunatii Copaceni, s-a intervenit pentru evacuarea apei dintr-o intersectie - sens giratoriu, iar in localitatea Joita la o anexa gospodareasca", se arata intr-un comunicat de presa al Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta (IGSU), remis luni MEDIAFAX.
Traficul rutier nu a fost afectat.
In continuare, peste 5.000 de pompieri sunt la datorie, iar prin centrele operationale din cadrul IGSU si unitatilor subordonate este monitorizata permanent situatia vremii si evolutia debitelor de apa ale raurilor vizate, potrivit IGSU.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1119 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004814 (s)