News Flash:

Euro este in scadere, dupa ce a atins cel mai inalt nivel din ultimele sase luni

8 Mai 2017
931 Vizualizari | 0 Comentarii
curs valutar21
Euro a coborat de la cel mai inalt nivel atins in ultimele sase luni fata de dolar, in contextul in care temerile legate de victoria lui Macron in scrutinul prezidential francez au fost inlocuite de posibilitatea mentinerii actualului program monetar al Bancii Centrale Europene, potrivit Bloomberg.
Moneda unica europeana a scazut in fata celorlalte, pe fondul victoriei previzibile a lui Emmanuel Macron in scrutinul prezidential din Franta.
Pe de alta parte, presedintele Bancii Centrale Europene, Mario Draghi, este asteptat sa vorbeasca, miercuri, in fata parlamentului danez.
Euro a scazut cu 0,1% in fata dolarului, pana la 1,0990, dupa ce a crescut pana la 1,1023, cel mai ridicat nivel inregistrat din 9 noiembrie.
Actiunile din Asia au crescut, in afara celor din China, activele japoneze majorandu-se pe fondul optimismului asupra imbunatatirii cresterii globale, generat de rezultatul alegerilor prezidentiale din Franta. Indexul Topix din Japonia a ajuns la cel mai ridicat nivel din decembrie 2015.
Emmanuel Macron, candidatul organizatiei civice En Marche!, a castigat scrutinul prezidential din Franta, cu 66,06% din voturi, fiind votat de 20,7 milioane de cetateni, in timp ce adversara sa, Marine Le Pen, din partea formatiunii de extrema-dreapta Frontul National, a obtinut 33,94% din voturi, fiind preferata de 10,6 milioane de alegatori, potrivit rezultatelor anuntate de Ministerul francez de Interne, dupa numararea a 99,99% din buletinele de vot. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1239 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005580 (s)