News Flash:

Smaranda Vultur, Nicolae Secosan si Dorin Bratu vor deveni Cetateni de Onoare ai Timisoarei

28 Iulie 2021
499 Vizualizari | 0 Comentarii
smaranda vultur

Exista deja o traditie ca in fiecare an, de Ziua Timisoarei, in sedinta festiva a consiliului local, sa fie decernate titluri de Cetatean de Onoare al orasului. In acest context, in sedinta consiliului local din data de 27 iulie 2021, vor fi supuse la vot trei proiecte de hotarare pentru acordarea de noi titluri pentru trei personalitati: Smaranda Vultur, Dorin Bratu si Oscar Berger.

Smaranda Vultur a predat la Universitatea de Vest din Timisoara, dar si la Sorbona, la Institutul National de Limbi si Civilizatii Orientale de la Paris, la Universitatile din Pisa si Cracovia, precum si la Scoala de Inalte Studii in Stiinte Sociale de la Paris. Opera didactica si de cercetare a Smarandei Vultur a fost dublata de o activitate civica de prim rang. A fost membra activa a Societatii Timisoara, a Aliantei Civice, a Grupului de Dialog Social si a prezidat din 1996 pana in 2000 filiala Fundatiei Academiei Civice. Meritele sale academice, civice si politice si-au gasit o recunoastere deplina prin cooptarea sa in colectivul de cercetatori ce au redactat Raportul Comisiei Prezidentiale pentru Analiza Dictaturii Comuniste din Romania conduse de Vladimir Tismaneanu, document fundamental ce a semnat din punct de vedere istoric si politic condamnarea simbolica a comunismului din Romania asumata la nivelul de stat.

Nicolae Secosan a devenit Cetatean de Onoare al Timisoarei prin Hotararea Consiliului Local al Municipiului Timisoara nr. 188 din 4 iunie 2020. Dupa o jumatate de secol de activitate, Nicolae Secosan este unul dintre cei mai reprezentativi si cunoscuti comentatori sportivi, cea mai importanta voce de radio a sportului din Banat. S-a nascut pe 15 mai 1945 la Timisoara. Imediat dupa absolvirea Academiei de Studii Economice din Bucuresti a inceput colaborarea cu Radiodifuziunea Romana. A transmis peste 1100 de evenimente sportive interne si internationale.

Dorin Bratu a fost o personalitate remarcabila a medicinei romanesti si a vietii academice, Numele sau a trecut granitele tarii si s-a impus in domeniul stomatologiei romanesti si al medicinei dentare internationale. S-a nascut pe 5 octombrie 1942 la Timisoara si s-a stins din viata in 12 aprilie 2021.

 


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1276 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008294 (s)