News Flash:

Situatia cazurilor de rujeola in Timis si in alte judete

10 Noiembrie 2017
938 Vizualizari | 0 Comentarii
rujeola

Numarul total de cazuri confirmate de rujeola in Romania raportate pana vineri este de 9.822, cu 94 mai multe decat saptamana trecuta, potrivit Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) din cadrul Institutului de Sanatate Publica (INSP).
Potrivit raportarilor saptamanale, numarul deceselor din cauza rujeolei este de 35, aceasta cifra fiind inregistrata si saptamana trecuta.

"Numarul total de cazuri confirmate cu rujeola in Romania raportate pana la data de 10.11.2017 este 9.822, din care 35 de decese (9 in jud. Timis, 6 in jud. Arad, 7 in jud. Dolj, trei in jud. Caras Severin, 1 in jud. Bihor, 1 in jud. Brasov, 1 in jud. Cluj, 1 in jud. Calarasi, 1 in jud. Neamt, 1 in jud. Satu Mare, 1 in jud. Vaslui, 1 in jud. Galati, 1 in jud. Mures si 1 in Bucuresti). S-au inregistrat cazuri de rujeola in 41 de judete", potrivit Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) din cadrul Institutului de Sanatate Publica (INSP).

Proiectul de lege privind organizarea si finantarea activitatii de vaccinare a populatiei in Romania a fost adoptat de Guvern pe 9 august.
Proiectul de act normativ instituie obligatia vaccinarii copiilor cu vaccinurile prevazute in calendarul national de vaccinare, precum si cu cele administrate in situatii epidemiologice speciale intregii populatii sau unor grupuri de populatie.

Raspunderea privind prezentarea copilului la vaccinare le revine parintilor, reprezentantului legal sau, dupa caz, persoanei care se ocupa de cresterea si ingrijirea unui copil in baza unei masuri de protectie speciala. In cazul vaccinarii obligatorii, consimtamantul pentru vaccinare se prezuma ca fiind dat, iar refuzul de vacccinare a copilului se face in scris.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1317 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006627 (s)