News Flash:

BOMBA! Se mai pregateste un dosar pentru guvernanti? Vizata este si Olguta Vasilescu

10 Noiembrie 2017
1067 Vizualizari | 0 Comentarii
olguta

Claudiu Manda, seful Comisiei de Control SRI, a declarat ca Dumitru Iliescu, fostul sef SPP, a afirmat in fata comisiei ca din cunostintele sale se mai pregateste un dosar care sa vizeze membri ai Executivului, nominalizand ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu.
"Spunea ca avea cunostinta ca se va construi un astfel de dosar (n.r.: dosarul Belina) de a fi inlaturati din Guvern doi ministri si spune ca se mai pregatesc astfel de cazuri. Spune ca actuala conducere a SRI, director si director adjunct nu au cunostinta de acest caz. Viitoarea persoana din viitorul lot este Lia Olguta Vasilescu", a declarat Claudiu Manda, seful Comisiei SRI, dupa audierea fostului sef SPP, Dumitru Iliescu.

Dumitru Iliescu a prezentat in fata comisiei o corespondenta pe care a avut-o cu cineva din presa in zilele de 20 si 28 august si care arata ca avea informatii anterior inceperii anchetei in dosarul Belina ca se pregateste acest caz.

"Spunea ca se doreste sa se ajunga la domnul Dragnea, se doreste dislocarea unor ministri ai domnului Dragnea. Corespondenta era anterior punerii sub acuzare", a mai spus Claudiu Manda.
Dumitru Iliescu: Coldea i-a cerut lui Daniel Morar arestarea lui Catalin Voicu, dar acesta a refuzat

Generalul Dumitru Iliescu a afirmat, miercuri, ca fostul director adjunct al SRI, Florian Coldea, i-ar fi cerut procurorului-sef al DNA de atunci, Daniel Morar, sa-l aresteze pe senatorul Catalin Voicu, insa Morar a refuzat sa se conformeze solicitarii.
”Noi am avut informatia ca domnul Coldea a mers la domnul Morar si i-a cerut arestarea domnului Voicu. Nu a fost numai o data, a fost de doua ori domnul Morar a refuzat sa se implice intr-o asemena actiune si atunci domnul Coldea a mers la doamna Kovesi. Atunci s-a decis modul in care sa fie arestat domnul Voicu”, a declarat Dumitru Iliescu, dupa ce a fost audiat in Comisia parlamentara de control al SRI.

La randul sau, presedintele Comisiei, senatorul Claudiu Manda, a confirmat ca Iliescu a relatat episodul in cadrul comisiei.

”Spunea ca in cazul Voicu are probe ca s-ar fi solicitat arestarea domnului Voicu si ca domnul Coldea i-ar fi spus domnul Morar, seful DNA, sa-l aresteze, in 2009, imediat dupa alegerile prezidentiale, ca domnul Morar nu a fost de acord cu acest lucru si ca de aceea dosarul a ajuns la doamna Kovesi si de aici la cei doi procurori care au instrumentat dosarul”, a relatat Manda. Mediafax.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1156 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006145 (s)