News Flash:

Bine de știut!

Sistemul e-TVA va intra în funcțiune de la 1 august 2024

24 Iunie 2024
90 Vizualizari | 0 Comentarii
Sursa foto cugetliber ro

Ministrul Marcel Boloș a transmis că începând cu 1 august 2024 intră în funcțiune sistemul e-TVA, conform Ordonanței de Urgență 116/2023. Într-o postare pe rețelele de socializare, Marcel Boloș, ministrul Finanțelor, a detaliat funcționalitatea sistemului e-TVA care va fi implementat de la data menționată. Acesta a subliniat că noua abordare va simplifica procesarea datelor în domeniul administrației fiscale și vamale.

„e-TVA, operațional de la 1 august Când am ajuns la MF m-am lovit de una dintre cele mai mari probleme ale administrației fiscale și vamale din România: gestionarea și analiza cantității tot mai mari de date. Beneficiul utilizării unor instrumente informatice care să realizeze prelucrarea masivă de date și să depisteze neconcordanțele din comportamentul fiscal al contribuabililor este unul evident și de necontestat. Asta în contextul în care avem un orizont de prognoză de creștere anuală a veniturilor prin implementarea accelerată a digitalizării administrației fiscale de 1% din PIB”, a transmis Marcel Boloș.

Ministrul Finanțelor a explicat importanța introducerii acestui sistem și principalele direcții în care va fi utilizat, inclusiv reducerea cazurilor de evaziune fiscală.

„Strângem date din RO e-Factura, RO e-Sigiliu, RO e-Transport, RO e-SAF-T, RO e-Case de marcat electronice, sistemul informatic integrat vamal. Unul dintre multiplele proiecte unde le vom utiliza este decontul precompletat e-TVA, pentru care Guvernul a aprobat modul de implementare. Este una dintre cele mai importante declarații fiscale, prin care contribuabilul declara TVA-ul de plată pentru achizițiile făcute din Uniunea Europeană. Reglementarea e-TVA era un obiectiv foarte important în procesul de combatere și de reducere a fenomenului de evaziune fiscală, și pentru creșterea eficienței colectării TVA și reducerii deficitului de TVA”, a mai spus ministrul.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1233 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004740 (s)