News Flash:

Comisia Europeană a aprobat!

UniCredit preia Alpha Bank România

13 Iunie 2024
175 Vizualizari | 0 Comentarii
Sursa foto cugetliber ro

Comisia Europeană și-a dat acordul miercuri, 12 iunie, conform regulamentului UE privind fuziunile, pentru achiziția băncii românești Alpha Bank Romania SA de către grupul bancar italian UniCredit SpA. În baza acordului anunțat în octombrie 2023, UniCredit a convenit să achiziționeze participația de 9% deținută de Guvernul Greciei la Alpha Bank, împreună cu o participație majoritară în subsidiara Alpha Bank din România, pe care dorește să o integreze în propriile sale operațiuni din țară.

De asemenea, cele două părți au încheiat un parteneriat de distribuție și o societate mixtă pentru produse de economisire pentru pensii. Tranzacția se concentrează în principal pe diferite servicii bancare și financiare din România, inclusiv banking pentru retail și corporate, servicii pe piețele financiare și alte activități financiare.

„Comisia a ajuns la concluzia că tranzacţia nu ridică îngrijorări în ceea ce priveşte concurenţa, având în vedere poziţiile de piaţă limitate ale companiilor rezultate în urma tranzacţiei propuse. Tranzacţia a fost examinată în cadrul unei proceduri simplificate de revizuire a fuziunilor”, se precizează într-un comunicat de presă transmis de Executivul comunitar.

Fuziunea dintre UniCredit Bank SA și Alpha Bank Romania SA va consolida poziția entității rezultate ca a treia bancă ca mărime pe piața locală, deținând o cotă de piață combinată de 12% din totalul activelor.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1236 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005391 (s)