News Flash:

Vești bune pentru agricultori!

Suma alocată instalării tinerilor fermieri, suplimentat cu 20,84 de milioane de euro

11 Iunie 2024
60 Vizualizari | 0 Comentarii
Sursa foto cugetliber ro

Suma alocată pentru instalarea tinerilor fermieri prin măsura 6.1 din Programul Național de Dezvoltare Rurală a fost majorată cu peste 20 de milioane de euro.

„Acest lucru ne permite să oferim sprijinul pentru 484 de noi proiecte ale fermierilor tineri. Aceştia se vor adăuga celor peste 11.200 de tineri fermieri care deja s-au instalat şi produc româneşte. Şi nu ne oprim aici: alţi 1.900 de tineri au proiecte în implementare beneficiind de sprijinul oferit prin măsura 6.1”, a afirmat ministrul Agriculturii, Florin Barbu.

În plus, în această lună, aproape 1.300 de tineri fermieri vor semna contracte de finanțare în cadrul unei alte măsuri de sprijin, iar alte 2.300 de proiecte se află în prezent în procesul de selecție.

„Mă bucur să văd interesul mare al tinerilor pentru dezvoltarea afacerilor în agricultură. Avem nevoie de entuziasmul şi determinarea lor pentru a produce alimente de calitate, aici, la noi acasă! Le doresc succes tuturor tinerilor care pornesc afaceri în agricultură şi îi asigur de tot sprijinul echipei de la Ministerul Agriculturii”, a precizat Florin Barbu.

Conform ministerului, bugetul alocat sub-măsurii 6.1 a fost majorat cu suma de 20,84 milioane de euro. Prin aprobarea rapoartelor de selecție suplimentare, au fost selectați pentru finanțare 90 de tineri fermieri din zona montană, proiectele lor având o valoare publică totală de 4,11 milioane de euro, și 394 de tineri fermieri din zona non-montană, cu proiecte în valoare totală de 16,72 milioane de euro, din lista proiectelor eligibile fără finanțare.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1354 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005141 (s)