News Flash:

Atenție!

Sistemul de facturare electronică, obligatoriu de la 1 ianuarie 2025 pentru tranzacţiile între afaceri şi consumatorii finali

19 Iunie 2024
94 Vizualizari | 0 Comentarii
Sursa foto cugetliber ro

Ministerul Finanțelor va extinde utilizarea sistemului de facturare electronică și pentru tranzacțiile între afaceri și consumatori finali (B2C), începând cu 1 iulie 2024 în mod opțional și devenind obligatoriu începând cu 1 ianuarie 2025.

„Toate persoanele impozabile care emit facturi către consumatori vor trebui să le raporteze în sistemul RO e-Factura. Vor fi exceptate de la obligaţia utilizării sistemului naţional privind factura electronică RO e-Factura persoanele impozabile care emit facturi pentru operaţiuni care nu sunt supuse TVA sau sumele care nu se includ în baza de impozitare a TVA, conform Codului fiscal, pentru care nu există obligaţia emiterii unei facturi conform art. 319 din Codul fiscal, precum şi misiunile diplomatice şi oficiile consulare, Comunitatea Europeană, Comunitatea Europeană a Energiei Atomice, Banca Centrală Europeană, Banca Europeană de Investiţii, Comisia Europeană sau alte organisme internaţionale, forţele armate ale statelor membre NATO, cu excepţia situaţiei în care acestea optează pentru utilizarea sistemului. Asociaţiile, fundaţiile şi agricultorii persoane fizice care aplică regimul special pentru agricultori vor fi exceptaţi temporar de la utilizarea sistemului RO e-Factura până la 30 iunie 2025, în vederea adaptării la sistem. Aceştia vor avea posibilitatea de a opta pentru utilizarea sistemului înainte de această dată, devenind obligatoriu pentru toate aceste categorii începând cu 1 iulie 2025”, se precizează într-un comunicat de presă transmis de Ministerul Finanţelor.

Dacă beneficiarii nu primesc facturile prin sistemul național RO e-Factura în termenul prevăzut, pentru livrările de bunuri sau prestările de servicii plătite la momentul livrării/prestării, aceștia vor avea posibilitatea să notifice autoritățile fiscale competente.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1418 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005278 (s)