News Flash:

Vești proaste pentru români

Se preconizează o creștere a prețurilor înainte de Paște

22 Aprilie 2024
87 Vizualizari | 0 Comentarii

Experții anticipează o creștere a prețurilor alimentelor înainte de Paște.

Această majorare nu este motivată de factori justificați, ci este determinată de cererea sporită în timpul sărbătorilor. Practic, prețurile vor fi ridicate din cauza creșterii cererii pentru anumite produse.

Analiștii prevăd că alimentele de bază vor înregistra o creștere a prețului cu aproximativ 5 până la 10%.

„Prețurile la alimentele de bază pentru această perioadă se vor scumpi, pentru că cererea va fi mai mare. Prețurile se vor ridica fără nicio justificare, doar pentru că există o cerere sezonieră. Prețurile vor crește între 5 și 10%”, a spus Mircea Coșea, analist economic, conform Antena3.ro.


Pe lângă creșterea prețurilor, românii ar trebui să fie și mai atenți la calitatea alimentelor comercializate. Experții avertizează asupra necesității unei atenții sporite, mai ales în cazul cărnii, care este adesea injectată cu apă sau alte substanțe pentru a crește greutatea sau pentru a avea un aspect mai atrăgător.


„Nu este întotdeauna bine să cumpărăm carne tocată, ci este mai bine să o tocăm noi sau să fie tocată în fața noastră. În fiecare zi, descoperim variante de falsificări. Foarte multă carne este injectată”, a precizat Alexandru Cîrîc, director Institutul Național de Cercetări Alimentare.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1170 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007234 (s)