News Flash:

Un nou proiect de lege promulgat de Klaus Iohannis

Restaurantele, cantinele și serviciile de catering, obligate prin lege să ofere gratuit clienților apă de la robinet

17 Aprilie 2024
99 Vizualizari | 0 Comentarii


Proiectul de lege care impune restaurantele, cantinele și serviciile de catering să ofere gratuit apă de la robinet clienților a fost promulgat de președintele Klaus Iohannis și publicat în Monitorul Oficial.

Inițial, proiectul de lege nu stipula obligativitatea oferirii gratuite de apă potabilă de la robinet nici pentru administrațiile și clădirile publice, nici pentru restaurante, cantine și serviciile de catering. Legea doar încuraja unitățile de alimentație publică să facă acest lucru, fără a stabili o obligație explicită.

Ulterior, o modificare a fost introdusă, transformând această recomandare într-o obligație. Acest lucru s-a întâmplat după depunerea unui amendament de către deputatul PNL, Virgil Popescu, și deputatul Andi Gabriel Grosaru. Astfel, la punctul d) al legii se specifică: "furnizarea gratuită a apei potabile prin rețeaua de distribuție, pentru consumatorii din restaurante, cantine și servicii de catering".

Cu toate acestea, conform publicației avocatnet.ro, această prevedere nu instituie o obligație explicită pentru restaurante și cantine, ci mai degrabă pentru autoritățile locale și furnizorii de apă.

„Pentru promovarea utilizării apei potabile furnizate la robinet, unitățile administrativ-teritoriale și furnizorii de apă vor implementa următoarele măsuri: (…) furnizarea gratuită a apei potabile prin rețeaua de distribuție, pentru consumatorii din restaurant, cantine și servicii de catering”, prevede proiectul. 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1131 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005509 (s)