News Flash:

Se reabilitează străzi și se construiesc piste de biciclete!

Se fac investiții în infrastructura modernă în mai multe localități din Timiș

29 Ianuarie 2024
90 Vizualizari | 0 Comentarii

În diverse localități din județul Timiș se derulează proiecte de modernizare a infrastructurii, inclusiv reabilitarea străzilor și construcția de piste de biciclete.

În Pișchia, se planifică o investiție de aproximativ 8,5 milioane de lei pentru modernizarea a 29 de străzi, cu o lungime totală de 6,7 kilometri. Autoritățile locale caută o firmă care să execute lucrările într-un termen de 12 luni, iar data limită pentru depunerea ofertelor este 12 februarie.

În comuna Bara și în satul Rădmănești se va construi o rețea de piste de biciclete cu o lungime de 3 kilometri, proiect finanțat din Planul Național de Redresare și Reziliență, cu o valoare de 1,5 milioane de lei. Licitația pentru execuția acestui proiect a fost lansată, iar termenul limită pentru depunerea ofertelor este 13 februarie.

„Obiectivul general al proiectului este reducerea emisiilor de CO2 prin asigurarea infrastructurii pentru transportul verde de tip biciclete în comună, de a oferi posibilitatea cetățenilor comunei să utilizeze într-un mod sigur bicicletele, astfel încât să contribuie la reducerea amprentei de carbon a comunei, să-și mențină sănătatea și să fie mai relaxați, protejând totodată mediul înconjurător”, se precizează în caietul de sarcini.

Administrația locală din Peciu Nou intenționează să promoveze utilizarea mijloacelor alternative și nepoluante de transport. Prin obținerea a 2 milioane de lei din Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), autoritățile locale vor dezvolta piste de biciclete în localitate.

„Alături de traficul pietonal, ciclismul este o modalitate de deplasare ecologică, socială, care nu generează poluare sau zgomot și care face bine sănătății. Ciclismul este o modalitate de transport nepoluant, care trebuie să beneficieze de o mai mare atenție, în contextul măsurilor pe termen mediu și lung privind protecția climei, reducerea zgomotului și gestionarea calității aerului”, spun autoritățile despre investiție.

În comuna Peciu Nou, se planifică amenajarea a 6,5 kilometri de piste de biciclete. Licitația pentru acest proiect este în curs, iar companiile interesate pot depune oferte până în data de 12 februarie.
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1163 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007567 (s)