News Flash:

Investiție în educație, cu bani europeni

Grădinița PP 33 din zona Tipografilor din Timișoara a fost reabilitată

25 Ianuarie 2024
135 Vizualizari | 0 Comentarii

Grădinița PP 33 din zona Tipografilor a trecut printr-un proces amplu de reabilitare și extindere, beneficiind de creșterea numărului de clase. Această investiție majoră a fost posibilă datorită finanțării europene, cu o contribuție semnificativă din partea Primăriei Municipiului Timișoara.

„Aici am avut o situație similară cu multe alte grădinițe și școli din oraș, unde clădirea era veche și nu era izolată termic și mulți ani au fost probleme cu temperatura în clase. Mă bucur că am reabilitat termic clădirea și că am rezolvat această problemă. Aceeași soluție o avem în lucru la alte cinci școli și grădinițe din Timișoara și pentru încă cinci avem finanțare europeană asigurată și după ce finalizăm documentația tehnică urmează lucrările de modernizare și termoizolare a clădirilor”, transmite primarul Dominic Fritz.


La Grădinița PP33 s-au desfășurat ample lucrări de reabilitare, incluzând izolarea termică exterioară cu vată bazaltică și extinderea capacității spațiilor de învățământ. Echipele angajate de Primăria Timișoara au renovat 6 săli de clasă existente, au adăugat 3 săli de clasă noi, precum și un cabinet medical și o sală de sport nouă.

Clădirea a fost echipată cu mobilier, inclusiv pentru dormitoarele destinate programului prelungit. Bucătăria și sala de mese au fost modernizate, respectând toate normele de siguranță impuse de lege pentru protejarea copiilor.

„Este o investiție absolut necesară și mă bucur de sprijinul primăriei în acest proiect. Avem condiții bune, părinții sunt mulțumiți și putem avea mai bine grijă de copii. Sala mare o folosim preponderent pentru sport dar și pentru alte activități. De exemplu, nu mai trebuie să închiriem un spațiu pentru festivități.

Ne-am implicat la fiecare pas și am colaborat bine ca să ne asigurăm că proiectul răspunde nevoilor celor mici. Chiar picturile de pe pereții din grădiniță au fost făcute de o colegă împreună cu fiica ei. Mai avem de obținut acum un aviz și vom putea introduce grupe noi anul acesta, pentru că sunt mulți părinți care ar dori să își aducă copiii la noi”, afirmă directoarea Angela Borlovan.

Odată ce condițiile meteorologice o vor permite, Primăria Timișoara intenționează să amenajeze curtea interioară a Grădiniței PP33 cu sprijinul propriilor echipe de spații verzi. Proiectul include plantarea de arbuști și semănarea de trifoi alb pentru a îmbunătăți aspectul și funcționalitatea spațiului exterior.

Firma Zitico SRL a fost responsabilă de realizarea lucrărilor legate de proiectul „Grădinița PP33 – Extindere grădiniță existentă în regim de înălțime P+1E+M, reparații și reabilitare termică corp existent”. Investiția totală s-a cifrat la 4.352.023 lei, din care 3.817.063 lei reprezintă fonduri europene.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1141 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005950 (s)