News Flash:

Atenție!

Se caută trei artiști vizuali și doi peisagiști care să execute lucrări murale pe fațadele unor clădiri din jurul Conacului Mocioni

11 Ianuarie 2024
173 Vizualizari | 0 Comentarii

Autoritățile județene din Timiș lansează un apel deschis pentru artiști români și islandezi care să participe la o expoziție itinerantă, organizată în cadrul proiectului de reabilitare a Conacului Mocioni din Foeni.

Expoziția își propune să integreze arta contemporană în patrimoniul cultural al conacului și să încurajeze schimbul de experiențe între artiștii din cele două țări.

Prima rezidență artistică va avea loc în Foeni, în perioada martie-aprilie 2024. În cadrul acesteia, trei artiști vizuali și doi peisagiști vor crea lucrări murale pe fațadele unor clădiri din zonă și vor amenaja spațiile verzi din apropierea conacului.

A doua rezidență artistică va avea loc în Reykjavík, în perioada martie-aprilie 2024. În cadrul acesteia, trei pictori, doi fotografi și un artist video vor crea lucrări de artă care vor fi expuse în cele două orașe, precum și la Conacul Mocioni.

„Conacul Mocioni a fost construit inițial în 1750, ca reședință pentru familia Mocioni, dar în ultimele decenii a avut destinații diverse, de la grădiniță, baie publică, discotecă până la adăpost împotriva inundațiilor. Considerăm că această adaptabilitate rapidă și legătura cu comunitatea constituie teme excelente pentru expoziția itinerantă din Islanda și România” a afirmat Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.

Doi artiști români vor avea ocazia să cunoască comunitatea locală de artiști, curatori și galeriști din Islanda, în cadrul unei vizite de studiu care va avea loc în martie 2024. Vizita este organizată de Asociația Miltonia, în cadrul proiectului de reabilitare a Conacului Mocioni din Foeni, județul Timiș.
Toți artiștii participanți la rezidențele artistice organizate în cadrul proiectului vor fi remunerați pentru serviciile lor, iar materialele necesare lucrărilor vor fi asigurate de Asociația Miltonia.

Termenul limită pentru depunerea candidaturilor este 21 ianuarie 2024. Detalii despre criteriile de selecție și conținutul dosarului de înscriere pot fi găsite pe site-ul Asociației Miltonia.

Reabilitarea Conacului Mocioni, aflat în Foeni, județul Timiș, a început în primăvara anului trecut și este în curs de desfășurare. Până în prezent, lucrările sunt finalizate în proporție de 50%.

Muncitorii au consolidat clădirea, au lucrat la rezistența imobilului și au refăcut subsolul. Acoperișul și instalația sunt finalizate.

În cadrul proiectului de reabilitare, Asociația Miltonia organizează o serie de activități, inclusiv rezidențe artistice și o expoziție itinerantă. Aceste activități au ca scop integrarea artelor contemporane în patrimoniul cultural al conacului.

Proiectul este finanțat prin Granturile SEE 2014 – 2021 în cadrul Programului RO-CULTURA. Promotorul proiectului este Consiliul Județean Timiș, iar partenerii sunt Asociația Miltonia și North Consulting ehf. din Islanda.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1176 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007538 (s)