News Flash:

Invitație la concert!

Pe 10 ianuarie 2024, celebrul violoncelist canadian, Bryan Cheng, va concerta pe scena Sălii Capitol din Timişoara

9 Ianuarie 2024
167 Vizualizari | 0 Comentarii


Bryan Cheng, cel mai talentat violoncelist canadian în 2023, va urca pe scena Sălii Capitol din Timișoara. Recent distins cu Premiul „Virginia Parker” pentru excelența artistică din 2023 de către The Canada Council for the Arts, Cheng, și-a consolidat prestigiul cu premii la competiții internaționale de prestigiu precum „Regina Elisabeta”, Geneva și Concursul Internațional Paulo.

Violoncelistul Bryan Cheng, artist în Rezidență al Filarmonicii Banatul Timișoara în stagiunea 2023/24, va susține două evenimente la Sala Capitol în această săptămână. Primul, recitalul Cheng² Duo, programat pe 10 ianuarie 2024 la ora 19:00, îl va avea alături de sora sa, Silvie Cheng, la pian. Repertoriul cuprinde lucrări semnate de S. Tsintsadze, A. Dvořák, D. Wijeratne, C. Debussy și F. Chopin. Biletele pot fi achiziționate de pe site-ul oficial, la casierie, în librăriile Cărturești și pe myticket.ro.

În continuare, pe 12 ianuarie 2024, de la ora 19:00, Bryan Cheng va concerta ca solist, acompaniat de Orchestra simfonică a Filarmonicii Banatul Timișoara, sub bagheta dirijorală a maestrului Stefan Geiger, dirijor principal invitat în stagiunea 2023/24. Programul va include Suita concertantă pentru pian, violoncel și orchestră a lui T. Dubois și Simfonia fantastică a lui H. Berlioz. Biletele pentru acest eveniment pot fi procurate de pe site-ul oficial, la casierie, în librăriile Cărturești și pe myticket.ro.

Premiul Virginia Parker, câștigat de Bryan Cheng, este un prestigios premiu anual acordat muzicienilor clasici sub 32 de ani, recunoscând talentul remarcabil și contribuția valoroasă la viața artistică din Canada și la nivel internațional. Născut în Ottawa și actualmente rezident în Berlin, Cheng și-a făcut debutul în recitaluri sold-out la Carnegie Hall la vârsta de 14 ani și a continuat să obțină distincții notabile, inclusiv Premiul „Yves Paternot” al Festivalului Verbier. Bryan Cheng cântă la un violoncel Stradivarius „Bonjour” din 1696, împrumutat cu generozitate de Banca de Instrumente Muzicale a Consiliului Canadei. Evenimentul este organizat de Filarmonica Banatul Timișoara și finanțat din bugetul local al Municipiului Timișoara.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1156 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007333 (s)