News Flash:

In cateva saptamani incep lucrarile la baza Uszoda. Dominic Fritz spera ca baza sa fie deschisa in aceasta vara

6 Iulie 2021
359 Vizualizari | 0 Comentarii
uszoda

In curand vor incepe lucrarile la baza Uszoda, care se vor face dupa un proiect conceput de o echipa a Facultatii de Arhitectura si Urbanism din Timisoara. Primarul Dominic Fritz afirma ca baza se va deschide chiar in aceasta vara.

Totusi, proiectul in derulare la baza Uszoda reprezinta doar o etapa de tranzitie spre o noua Uszoda, afirma primarul Timisoarei Chiar si asa se vor face lucrari de anvergura in perioada imediat urmatoare.

“Uszoda renaste prin creativitatea unei echipe de studenti ai Facultatii de Arhitectura si Urbanism din Timisoara. Au lucrat la un concept de revitalizare a acestui spatiu si transformare a lui intr-un loc cultural si de recreere pentru timisoreni. In paralel, noi am demarat procedura de autorizare si vom intra in curand in santier. Conceptul, asa cum a fost gandit el de echipa FAUT – facultatea de arhitectura si urbanism timisoara, pastreaza memoria locului si ii ofera mai multe functiuni de care sunt sigur ca va veti bucura”, a anuntat primarul Dominic Fritz

El a e explicat ca vor fi demolate vechile garduri prefabricate din beton, se va reface zona verde si va fi amenajata o noua zona de relaxare. De asemenea, se vor reface terenurile de sport, vor fi amplasate garduri de protectie a constructiilor vechi, iar in bazinul mare se vor amplasa elemente modulare pentru un amfiteatru temporar in care se vor putea juca piese de teatru sau vor putea fi proiectate filme.

“Iluminatul public va fi unul special conceput pentru aceasta zona.  Estimam ca lucrarile ar putea sa inceapa in cateva saptamani, astfel incat sa putem deschide Uszoda inca din aceasta vara. Dar acest proiect doar o etapa de tranzitie spre noua Uszoda. Doresc sa multumesc echipei care a lucrat la acest concept, coordonata de arh. Mihai Danciu, arh. Stefana Badescu si ing. Cornel-Gavril Farcas si formata din studentii arhitecti Anca Popa, Coralia Vaida, Ligia Gherman si Vlad Rada. Este inca o dovada a lucrurilor minunate pe care le putem realiza cu ajutorul comunitatii si a puterii pe care impreuna o avem pentru a schimba Timisoara in bine”, a mai transmis Fritz.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1161 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006049 (s)