News Flash:

Salariile in domeniul cultural se vor dubla

10 Martie 2017
1156 Vizualizari | 0 Comentarii
salariu marit 1
Presedintele Uniunii Sindicatelor din Institutiile de Spectacole, Cristian Sofron, a declarat vineri, dupa discutiile de la Ministerul Muncii, ca in proiectul Legii salarizarii unitare sunt mariri de la 25 la suta pana la 100 la suta in domeniul cultura, pe o grila de salarizare pana in 2021, iar daca acele salarii vor fi si acordate, "lucrurile arata civilizat”. Cristian Sofron a spus ca sindicalistii solicita o intalnire la Ministerul Culturii, pentru ca de acolo sunt niste "usoare inadvertente” cu proiectul de lege pe care l-au vazut acum.
"Ne-a fost prezentata o grila de salarizare pana in anii 2021. Sigur ca, teoretic, arata bine grila aceea. Au fost ridicate cateva obiectii, speram ca ele sa fie luate in considerare. Desigur, ramane aceasta problema ca aceste salarii vor fi si acordate. Sperand ca vor fi acordate, lucrurile arata civilizat”, a spus actorul Cristian Sofron.
Intrebat despre majorarile salariale din domeniul cultura prevazute in proiectul Legii salarizarii unitare, Cristian Sofron a spus ca, din ce a vazut pe grile, sunt mariri de la 25 la suta pana la 100 la suta.
"Grilele nu au putut fi luate acasa, ca sa spun asa. Ne-am uitat un pic pe ele, mi-e greu sa va spun acum mariri, dar sunt mariri de la 25 la suta pana la 100 si nu stiu cat la suta pentru muzee, din cate am inteles. Deci sunt ceva mariri, lucruri importante, pentru ca, stiti foarte bine, cultura, desi o replica destul de batuta in ultimul timp, a fost o Cenusareasa a Romaniei si a fost destul de putin bagata in seama”, a adaugat Sofron. News.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1183 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005814 (s)