News Flash:

DNA, contestatie la decizia Curtii de Apel Alba de a ANULA condamnarea de abuz in serviciu, ca urmare a deciziei CCR

9 Martie 2017
894 Vizualizari | 0 Comentarii
dna3
Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a atacat cu contestatie in anulare decizia Curtii de Apel Alba Iulia prin care a fost anulata condamnarea de trei ani de inchisoare cu suspendare pentru abuz in serviciu in cazul fostului secretar general al CJ Hunedoara, Dan Daniel.
Contestatia in anulare, depusa de DNA, in cazul fostului secretar general al CJ Hunedoara, Dan Daniel, se va judeca in 28 martie 2017, a spus, joi, in cadrul unei conferinte de presa, vicepresedintele Curtii de Apel Alba Iulia, Aurelian Mocan.
”S-a depus aceasta contestatie, a fost inregistrata in data de 3 martie si a primit termen de judecata pentru data de 28 martie 2017”, a spus Aurelian Mocan.
Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a declarat, in februarie, ca DNA va ataca cu o contestatie in anulare decizia Curtii de Apel Alba prin care a fost anulata o condamnare.
"Dupa aparitia deciziei am analizat motivarea, am decis sa o atacam cu contestatie in anulare. Este o decizie izolata. Am studiat practica judiciara si este o solutie izolata. In cursul anului trecut, dupa decizia CCR, au fost multe solutii de condamnare pentru abuz, peste 60 de persoane au fost condamnate. CCR nu a dezincriminat infractiunea de abuz in serviciu. Nu avem de a face cu o dezincriminare. Atacam cu o contestatie in anulare. Daca vom gasi si alte decizii, vom sesiza procurorul general cu un recurs in interesul legii. Pentru motivul invocat in contestatia la executare, pentru aceleasi motive, in situatii similare, contestatiile la executare au fost respinse", a declarat procurorul sef al DNA. Mediafax.ro

dna
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1236 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004504 (s)