News Flash:

Sindicatele din Educatie au discutii cu ministrul Lia Olguta Vasilescu pe tema salarizarii unitare

9 Martie 2017
902 Vizualizari | 0 Comentarii
olguta
Reprezentantii sindicatelor din Educatie au ajuns, joi dimineata, la Ministerul Muncii, unde au discutii cu Lia Olguta Vasilescu referitoare la legea salarizarii unitare.
"Am lucrat pe mai multe variante de lege, ca daca stam sa ne gandim bine e varianta 284 din perioada domnului Boc, pe urma varianta doamnei Rovana Plumb, pe urma numeroasele variante ale guvernului Ciolos. Acum discutam o noua varianta, asteptam sa vedem care e continutul acestei variante, care sunt salariile preconizate pentru sistemul de invatamant universitar si preuniversitar, in cate etape vor fi acordate cresteri salariale, daca vor exista aceste cresteri. Deci vedem care sunt datele tehnice si vedem in ce masura Ministerul Muncii a tinut cont de propunerile federatiilor sindicale reprezentative.
Noi ne-am dorit foarte mult ca salariile debutantului in invatamantul preuniversitar, cel putin, cu studii superioare de lunga durata, sa fie dublul salariului minim pe economie, asta daca ne dorim ca educatia sa devina un domeniu atractiv si din punct de vedere salarial pentru cei care isi doresc o cariera didactica. Ne-am mai dori si ca salarizarea sa nu depinda exclusiv de vechime. Nu e normal sa astepti peste 40 de ani ca sa obtii un salariu maxim in invatamant.
Am propus ca dupa 25 de ani in invatamantul preuniversitar sa poti ajunge la un nivel salarial cat mai ridicat cu putinta. E bine sa existe un fond de premiere de 5% la dispozitia unitatilor de invatamant si pe baza unor criterii foarte clare sa poti face acele diferentieri salariale", a declarat Marius Nistor, presedintele executiv al Federatiei „Spiru Haret“, inainte de negocieri.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1343 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004831 (s)