News Flash:

BREAKING NEWS: SRI si DNA, la fileu! Intalniri la tenis cu procurori, politicieni, judecatori

10 Martie 2017
1371 Vizualizari | 0 Comentarii
tenis2
Dezvaluiri explozive despre operatiunea „Noi suntem statul”!  Jurnalistul Dan Andronic scrie, intr-un editorial pentru EVZ, despre chermezele SRI la care participau sefi SRI, judecatori ICCJ, procurori DNA, dar si oameni politici, precum Sebastian Ghita, Victor Ponta, Gabriel Oprea, Liviu Dragnea sau Vasile Dincu. „Operatiunea „Noi suntem Statul!” a inceput prin inchegarea unor relatii de prietenie.”, scrie jurnalistul, tenisul fiind „doar una din modalitatile prin care se socializa”.


,,Trebuie sa recunosc ca auzisem despre partidele de tenis, dar nu am participat niciodata, nefiind invitat, ca stiam despre intalnirile de la K2, dar nu fusesem niciodata prezent.


Relatarile unora le-am verificat cu ajutorul altora, iar faptul ca nu am participat imi da libertatea sa scriu despre ele in ciuda relatiei pe care am avut-o cu unii dintre protagonisti.


Operatiunea „Noi suntem Statul!” a inceput prin inchegarea unor relatii de prietenie.


Tenisul era doar una din modalitatile prin care se socializa.


In unele perioade de timp, chiar saptamanal, se organizau partide de „dublu” la care participau:


● George Maior, directorul SRI;

● Florian Coldea, prim-adjunct al directorului SRI;

● Victor Ponta - prim-ministru;

● Gabriel Oprea, intr-o perioada ministru al Apararii si de Interne;

● Liviu Dragnea, vicepremier;

● Vasile Dincu - sociolog si unul din prietenii apropiati al lui George Maior si Florian Coldea.


Gravitau in jurul acestei adunari: Horia Georgescu, directorul Agentiei Nationale de Integritate, Eugen Bejenariu, deputat PSD, si cu voia dumneavoastra, ultimul pe lista: Sebastian Ghita.”, scrie Dan Andronic intr-un editorial pentru EVZ.


Jurnalistul Dan Andronic spune cum a inceput totul: „Ceea ce trebuie spus este ca la inceput, in anul 2010, existau doua locuri in care se juca tenis la nivel inalt: la baza de sport a lui Dinu Pescariu si la Strandul Generalilor, o baza de agrement de pe malul lacului Baneasa, aflata in administrarea MApN.


Cea de-a doua locatie era considerata mult mai discreta, fiind protejata informativ de DGIA, asa ca acolo aveau loc partidele de tenis la care participau doar George Maior, Florian Coldea, Victor Ponta, Gabriel Oprea si, surpriza, Liviu Dragnea.


Cele mai multe partide de tenis erau organizate dupa formula:


Liviu Dragnea /George Maior contra Victor Ponta / Florian Coldea;


Gabriel Oprea juca mai rar, statea mai mult pe banca, iar Vasile Dincu aproape deloc.”


De asemenea, Dan Andronic sustine ca odata cu scandalul Microsoft, partidele de tenis s-au mutat de la Baza lui Pescariu la T14.


„O informatie importanta este ca dupa anul 2013, odata cu scandalul Microsoft, s-a evitat terenul de tenis de la Baza lui Pescariu.


Locatia preferata a lui Florian Coldea pentru partidele de tenis cu Victor Ponta si Liviu Dragnea s-a schimbat, cuplurile mentionate fiind invitate la o vila de pe Aleea Privighetorilor denumita, codificat, T-14.


Ce era T-14? O locatie a SRI aflata in apropierea Gradinii Zoologice, era locul in care se mutase Florian Coldea.


De afara, se vede doar un gard lung si verde, un post de paza si o casa darapanata mai in fata. Numai ca dupa o liziera de copaci se dezvaluie, potrivit imaginilor din satelit, o ditamai vila si DOUA TERENURI DE TENIS. Construite din fondurile operative ale SRI, banuiesc. Potrivit unor surse din SRI, in aceasta vila se mutase prim-adjunctul SRI, iar terenurile de tenis fusesera construite la cererea sa.


In aceasta locatie, T14, era vazuta foarte des si Laura Codruta Kovesi


Aici aveau loc discutiile cele mai sensibile, dupa partida avand loc, de fiecare data, o masa de „refacere” la care se asezau toti. Si puneau tara la cale.


T14 era locatia de intalnire doar pentru cei foarte apropiati, fiind folosita si pentru intalnirile cu diplomatii americani invocati de Sebastian Ghita. In mod strategic, casa lui Florian Coldea este situata gard in gard cu un cartier in care locuiesc multi cetateni straini, inclusiv americani.


„Au avut loc sute de astfel de intalniri”„Pe doamna Kovesi am cunoscut- o in sediile SRI. La K2, la K4 si la T14. Acolo ne intalneam de minimum doua ori pe saptamana, inca din anul 2010. Si a durat aceasta serie de intalniri pana in anul 2014. Realitatea e ca poate sute de astfel de intalniri au existat in acesti ani. La unele dintre intalniri erau prezenti doar generalul Florian Coldea, Laura Codruta Kovesi si un sef al statiei CIA din Romania. Primul pe care l-am cunoscut in prezenta doamnei Kovesi si a domnului Coldea a fost domnul Karl Schwab, fostul sef al doamnei Kovesi. Iar al doilea este Eric Easley, poate actualul sef al doamnei Kovesi”.


„La Strandul Generalilor s-au purtat primele discutii despre aducerea Laurei Codruta Kovesi de la Bruxelles in fruntea DNA, aici s-a discutat despre implicarea SRI in activitatea Directiei Anti-Frauda din cadrul ANAF, despre transferul bazei de la Olanesti sub autoritatea SRI. Ulterior, aceste discutii au fost materializate prin hotarari ale guvernului condus de Victor Ponta, fiind continuate la T14.La T14 se discuta politica la nivel inalt, Victor Ponta, personajul cel mai important al acestei constructii, fiind o punte de legatura intre institutii, un mod de materializare a influentei SRI in mod direct in guvernare. Este greu de spus cat de mult si-a dat seama Victor Ponta ca participa la consolidarea unui regim de forta, un sistem care urmarea infiltrarea ofiterilor de informatii in structurile importante ale Statului.Numai ca, surpriza! partidele de tenis erau doar partea distractiva a Operatiunii „Noi suntem STATUL!”. Un moment important al relatiei intre SRI - DNA - ICCJ - Politicieni se desfasura in locatia denumita conspirativ K2, un imobil somptuos de pe Bulevardul Mircea Eliade, fost Primaverii, aflat in admnistrarea SRI. Aici aveau loc petreceri cu zeci de invitati, adevarate momente de team-building in cadrul Operatiunii „Noi suntem Statul!”.K2 nu era folosita doar pentru momente oficiale, de tip Bilantul Anual al SRI sau Ziua Brigazii Antiteroriste, evenimente oficiale, ci si pentru sarbatori private”, scrie Dan Andronic.


Dan Andronic ofera si un exemplu: ziua de nastere a lui Florian Coldea din 2013 si 2014.


„Vila din Bdul Mircea Eliade nr 40, celebra K2, aleasa pentru petrecere, este dupa cum se vede din imagini extrem de opulenta. Aici a fost sarbatorit si George Maior, numai ca acum va vom povesti despre ziua lui Florian Coldea. Repet, ziua de nastere, nu un eveniment oficial al SRI.


Numarul de invitati era extrem de restrans. Invitati toti numai unul si unul si o sa-i redau pe cei mai interesanti, cu precizarea ca o sa dau doar functia cea mai importanta. Oricum, aceste intalniri au avut loc pe parcursul mai multor ani, formula fiind schimbata doar partial. Nucleul dur a ramas.


● George Maior - directorul SRI;

● Victor Ponta - prim-ministru;

● Gabriel Oprea - vicepremier, fost ministru al Apararii, viitor de Interne;

● Liviu Dragnea - vicepremier;

● Robert Cazanciuc - ministrul Justitiei;

● Horia Georgescu - presedintele ANI;

● Vasile Blaga - co-presedintele PNL;

● Ilie Sarbu - senator PSD, socrul lui Ponta;

● Teodor Melescanu - director SIE;

● gen-maior Marian Hapau - directorul DGIA;

● Ilie Botos - consilier al ministrului Apararii;

● Livia Stanciu - presedinta Inaltei Curti de Casatie si Justitie;

● Laura Codruta Kovesi - procuror sef DNA;

● Alina Bica - procuror sef DIICOT;

● Horia Valentin Selaru - fost procuror, actual judecator la ICCJ;

● Lia Palade - procuror sef la PCA Bucuresti;

● Bogdan Licu - prim adjunct al Procurorului General

● Oana Haineala - procuror, membru CSM;

● Codrut Olaru - DIICOT;

● Petre Toba - chestor, seful Politiei Romane, viitor ministru de Interne;

● Lucian Pahontu - sef SPP

● gen SRI Dumitru Dumbrava - omul care raspundea de campul tactic din Justitie.


Din afara sistemului de forta mai erau prezenti la toate aniversarile inca doua persoane importante pentru intelegerea situatiei:


● Mihaela Nicola - specialist PR, proprietarul unei agentii responsabila de imaginea SRI si se pare ca si a Laurei Codruta Kovesi. Oricum, sursele care ne-au relatat despre aceaste intalniri neau spus ca Mihaela Nicola statea la masa cu sefa DNA, una langa alta.


● Vasile Dincu - sociolog, prieten cu mare parte din cei de sus.


Dovezi suplimentare pentru aceste intalniri pot fi gasite in arhivele SRI, intrucat de fiecare data era prezent fotograful oficial al serviciului de informatii care imortaliza persoanele la sosire.”, conchide jurnalistul.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1341 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005522 (s)