News Flash:

Bine de știut!

Salarii mai mari pentru bugetari începând din semestrul doi al anului 2024

27 Mai 2024
80 Vizualizari | 0 Comentarii
Sursa foto cugetliber ro


Ordonanța de urgență care prevede majorări salariale în diverse sectoare de activitate bugetară a fost publicată în Monitorul Oficial. Conform Ministerului Muncii, salariile de bază actuale vor fi majorate cu 10% față de nivelul salariului de bază din decembrie 2023, în două tranșe: începând cu 1 iunie și, respectiv, 1 septembrie 2024. Aceasta se aplică personalului din domeniile cercetare, cultură, diplomație, protecția mediului, administrație publică centrală și din instituțiile publice finanțate integral din venituri proprii.

De asemenea, ordonanța permite autorităților administrației publice locale să acorde majorări salariale de până la 10% pentru funcționarii publici și personalul contractual din unitățile administrativ-teritoriale cu până la 20.000 de locuitori.

Actul normativ mai prevede că angajatorii vor deconta dispozitive de corecție speciale pentru persoanele care folosesc frecvent echipamente cu ecran de vizualizare pe durate semnificative ale timpului de lucru, pe baza rezultatelor examinării oftalmologice. Decontarea se va face în limita sumei de 500 de lei/persoană.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1394 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007492 (s)