News Flash:

Bine de știut!

Pașaportul simplu electronic poate fi expediat de acum prin servicii de curierat către orice adresă din România

22 Mai 2024
132 Vizualizari | 0 Comentarii
Sursa foto cugetliber ro

Potrivit ultimelor modificări aduse legislației privind pașapoartele, expedierea pașaportului simplu electronic se poate face prin servicii de curierat către orice adresă din România, nu doar la adresa de domiciliu/reședință a deținătorului sau la o adresă din străinătate.

Conform Hotărârii nr. 444/2024, care modifică și completează normele metodologice de aplicare a Legii nr. 248/2005 privind regimul liberei circulații a cetățenilor români în străinătate, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 94/2006, aplicabile din 7 mai, există mai multe variante prin care pașaportul simplu electronic poate fi expediat deținătorului.

Astfel, în funcție de opțiunea exprimată, pașaportul simplu electronic poate fi expediat prin servicii de curierat:

„a) pe teritoriul României, la domiciliul sau reședința titularului/persoanei care a formulat cererea ori la o altă adresă din țară indicată de acesta/aceasta; b) la adresa din străinătate indicată de titular/persoana care a formulat cererea, cu suportarea de către acesta/aceasta a cheltuielilor de expediție”, potrivit legii.

Așadar, pașaportul electronic poate fi expediat prin curier la orice adresă de pe teritoriul României.

„Expedierea pașaportului simplu electronic, prin servicii de curierat, la orice adresă de pe teritoriul României indicată de titular/persoana care a formulat cererea, alta decât cea de domiciliu/reședință, se operaționalizează de la data asigurării condițiilor tehnice necesare, dar nu mai târziu de data de 1 ianuarie 2025”, potrivit sursei citate.
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1443 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004583 (s)