News Flash:

Reuniune prin videoconferinţă a G7!

Sâmbătă, 24 februarie, G7 ar putea decide o înăsprire a sancţiunilor împotriva Rusiei

21 Februarie 2024
106 Vizualizari | 0 Comentarii


Președința italiană a G7 a anunțat că va organiza o reuniune prin videoconferință a liderilor săi sâmbătă, 24 februarie, cu focus pe Ucraina, unde se va discuta o posibilă intensificare a sancțiunilor împotriva Rusiei, conform informațiilor furnizate de agenția AFP.

Această întrunire, la care va participa președintele Volodimir Zelenski, reprezintă prima întâlnire a șefilor de stat și de guvern din statele membre ale G7 (Statele Unite, Japonia, Germania, Franța, Marea Britanie, Italia, Canada) sub președinția italiană.

Reuniunea a fost convocată  "cu ocazia împlinirii a doi ani de la declanşarea agresiunii ruse împotriva Ucrainei”,  conform unui comunicat emis de guvernul de la Roma. Aceasta vine într-un moment în care Kievul se confruntă cu dificultăți semnificative, forțele sale fiind lipsite de muniție și de sprijin american.

La finalul reuniunii, se prevede adoptarea unei declarații comune privind Ucraina, conform unor surse diplomatice italiene. Participanții urmează să decidă intensificarea regimului de sancțiuni, conform acelorași surse. „UE va lansa un nou pachet de sancţiuni, iar Statele Unite vor aproba, de asemenea, o înăsprire a sancţiunilor lor”, au mai spus sursele.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1256 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007359 (s)