News Flash:

Avertisment!

Românii care folosesc aplicația Revolut, nu mai pot rămâne invizibili, potrivit ANAF

21 Aprilie 2023
355 Vizualizari | 0 Comentarii


ANAF îi avertizează pe românii care utilizează Revolut pentru încasări sau efectuarea de plăți și transferuri că nu mai pot fi invizibili în fața Fiscului și pot fi sancționați conform legii. În cadrul campaniei „Acceptă plata cu cardul!” organizată de Fisc în colaborare cu CNIPMMR, șeful ANAF a subliniat importanța plății cu cardul în detrimentul cash-ului. Lucian Heiuș, președintele ANAF, susține că mitul conform căruia utilizatorii Revolut ar fi protejați de plata impozitelor este fals.

„Revolut este o bancă și trebuie să se supună regulilor bancare. Orice informație pe care o solicităm ne este pusă la dispoziție. Este o legendă care spune că dacă ai banii pe carduri emise de Revolut nu poți să fii urmărit de către ANAF sau că ele nu intră în sistemul general de plăți. Cardurile pot fi monitorizare atunci când există riscul de fraudă sau evaziune fiscală. Colaborăm foarte bine cu Revolut Bank. Nu avem nicio problemă pe schimbul de informație cu această companie”, a transmis șeful ANAF.

Revolut este o companie financiară cu sediul în Londra, fondată în 2015, ce oferă servicii bancare și de tranzacționare în criptomonede. Cu toate acestea, Revolut nu este o bancă tradițională și este reglementată de Autoritatea de Conducere Financiară din Marea Britanie. În 2020, Revolut a obținut o licență bancară europeană de la Banca Centrală a Lituaniei, permițându-le să ofere servicii bancare în întreaga Europă.

Lucian Ovidiu Heiuș, actualul președinte al ANAF, a fost ales deputat de Hunedoara în 2016 și a fost membru PNL. Acesta a fost numit în funcția sa actuală de premierul Nicolae Ciucă în mai 2022. ANAF încurajează comercianții și persoanele fizice să utilizeze plata cu cardul în detrimentul plății în numerar și a avertizat că utilizatorii Revolut sunt supuși sancțiunilor legale, deoarece pot fi identificați și monitorizați de autorități.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1272 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005892 (s)