News Flash:

Ministerul Finanţelor anunță!

2,25 miliarde lei finanțare nerambursabilă pentru investiții cu impact semnificativ pentru economia României

15 Februarie 2024
122 Vizualizari | 0 Comentarii

Ministerul Finanțelor a propus o nouă schemă de ajutor de stat în valoare totală de 2,25 miliarde de lei. Această schemă vizează acordarea de finanțare nerambursabilă pentru investiții care au un impact semnificativ în economia României, iar costurile acestor investiții eligibile depășesc suma de 50 de milioane de lei.

„Acordurile de finanţare se vor emite până la 31 decembrie 2026, iar plata ajutorului de stat se va realiza în perioada 2025-2032”, se precizează într-un comunicat de presă transmis, miercuri, 14 februarie, de minister.


Pentru a putea beneficia de finanțare, companiile trebuie să realizeze o investiție inițială în România, într-unul dintre sectoarele eligibile definite în cadrul schemei de ajutor de stat, într-un interval de maximum 3 ani de la data începerii acestei investiții. De asemenea, acestea nu trebuie să încadreze în categoria „întreprinderilor în dificultate”, să nu se afle într-un proces de executare silită, insolvență, faliment, reorganizare judiciară, dizolvare, închidere operațională, lichidare sau suspendare temporară a activității și să nu fie subiectul unor decizii de recuperare a unui ajutor de stat.
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1152 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006450 (s)