News Flash:

Risc de avalansa pe vaile din Fagaras si Bucegi

28 Ianuarie 2014
1303 Vizualizari | 0 Comentarii
Stratul de zapada din Muntii Fagaras si din Masivul Bucegi depaseste un metru, iar riscul de producere a unor avalanse pe vaile din acesti munti este însemnat, salvamontistii avertizând ca în aceasta perioada toate traseele montane sunt închise.
Potrivit sefului Salvamont Arges, Ion Sanduloiu, în Muntii Fagaras stratul de zapada ajunge pâna la un metru si 40 de centimetri, iar riscul de producere a unor avalanse este însemnat, fiind cotat la 3 pe o scara de la 1 la 5, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Si în Masivul Bucegi stratul de zapada este consistent în urma ninsorilor abundente din ultimele zile, iar zapada proaspat asternuta se poate disloca foarte usor, în special la altitudini mari.
În aceste conditii, salvamontistii le atrag atentia turistilor sa nu urce pe munte, nici chiar echipati, întrucât risca sa fie surprinsi de avalansa.
În aceasta perioada toate traseele montane sunt închise.
Alimentarea cu energie electrica, întrerupta în statiunile Baile Olanesti si Calimanesti
Alimentarea cu energie electrica este întrerupta, luni seara, în statiunile Baile Olanesti si Calimanesti din judetul Vâlcea, în urma avariilor produse pe reteaua de alimentare cu electricitate, echipele furnizorului de energie electrica lucrând pentru remedierea avariilor.
Potrivit datelor furnizate de Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Vâlcea, statiunile Baile Olanesti si Calimanesti se numara printre localitatile din acest judet nealimentate cu energie electrica, luni seara, din cauza avariilor produse pe reteaua de distributie operata de compania CEZ, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Statiunea Baile Olanesti nu are curent electric de peste 24 de ore, luni seara zona ”Cheia” din aceasta statiune nefiind alimentata cu electricitate, în noaptea de duminica spre luni întreaga statiune neavând curent electric.
Avariile pe reteaua de energie electrica ce alimenteaza statiunea Calimanesti au survenit luni, fiind afectata alimentarea cu electricitate partial, în zona ”Pausa”.
În afara de cele doua statiuni, alte opt localitati din judetul Vâlcea nu au alimentare cu energie electrica luni seara. Astfel, este vorba despre Berislavesti, Salatrucel, Babeni, Muereasca, Runcu, Frâncesti, Golesti si Malaia, în total, 5.660 consumatori din cele zece localitati fiind afectati.
Un numar de 17 echipe ale companiei CEZ Distributie se afla pe teren, lucrând pentru remedierea avariilor.
De asemenea, în judetul Vâlcea 18 stâlpi de telecomunicatii ai Romtelecom sunt rupti, în urma avariilor fiind defecte retelele din 14 localitati, respectiv Brezoi, Dragasani, Barbatesti,Boisoara, Câineni, Frâncesti, Galicea, Maciuca, Malaia, Nicolae Balcescu, Perisani, Sutesti, Tetoiu si Tomsani. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1205 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006002 (s)