News Flash:

Elba Timisoara are un nou sediu, in valoare de peste 50 de milioane de euro

17 Octombrie 2013
1460 Vizualizari | 0 Comentarii

Compania Elba, unul dintre puţinele branduri romaneşti care funcţionează de 90 de ani doar cu capital romanesc, şi-a inaugurat joi noul sediu din parcul industrial Freidorf din Timişoara, investiţia depăşind 50 de milioane de euro.

Noul ansamblu de 80.000 de metri pătraţi cuprinde clădirea administrativă, laboratoare şi o hală industrială de producţie a aparatelor de iluminat. Fosta locaţie de 7 hectare, situată langă Gara de Nord, a rămas doar cu clădirile vechi, intrate în conservare pană la valorificarea terenului.

'Prin investiţiile făcute în construcţii, tehnologii şi laboratoare, Elba se situează în avangarda procesului tehnologic şi a protecţiei mediului înconjurător. Banii au provenit doar din împrumuturi ale firmei, nu din ajutoare de la stat. Ne-am luat destinele în maini şi am făcut, întotdeauna, investiţiile prin mijloace proprii. Statul nu sare în ajutor întotdeauna, cand o firmă vrea să facă ceva', spune Gheorghe Cocian, preşedinte Consiliului de Administraţie şi director general Elba.

Demersul şi efortul companiei timişorene este apreciabil, mai ales că lucrările au demarat în 2008, cand a început criza economică, unitatea fiind obligată atunci să renunţe la cateva sute de salariaţi, pe care a reuşit să-i recupereze în parte.

'Am pierdut, din păcate, mulţi specialişti foarte buni. Am renunţat la angajaţi de tot felul, dar şi la foarte buni specialişti. Nu puteam şti în decembrie 2008 că vom avea şansa de a-i recupera peste doar cateva luni. I-am pierdut; au plecat în alte părţi', a declarat Cocian.

După ce au reuşit să achite o parte din împrumutul pentru sediu, atenţia conducerii Elba pentru 2014 se va concentra mai mult pe resursele umane şi creşterea salariilor celor circa 1.000 de salariaţi.

Cu o capacitate de producţie de 330 de mii de seturi de lămpi şi faruri pe an, Elba asigură echiparea unei largi game de maşini produse de Dacia Renault, pentru uzinele din Romania, Brazilia, Rusia, Maroc, Columbia, Iran, India şi Africa de Sud, iar din 2013 au devenit partenerul Volkswagen cărora le livrează seturi complete de lămpi pentru echiparea autovehiculelor fabricate de Skoda.

In domeniul iluminatului general, Elba fabrică peste 1.500 de tipuri de produse.

O problemă a companiei este protejarea produselor romaneşti, capitol la care ţara noastră este deficitară, susţin cei de la Elba. 'In contextul în care pe piaţă se importă din Orient tot felul de produse de proastă calitate şi periculoase pentru sănătatea umană, noi avem probleme, desigur. Noi, romanii, avem un specific: nu promovăm produsele noastre, ci pe cele ale altora, de proastă calitate. Nu avem o politică formată care să nu accepte pe piaţă produse care dăunează consumatorilor', a adăugat Cocian.

El a precizat că se încearcă crearea unui patronat cu rol de protecţie privind intrarea pe piaţa romanească a produselor străine, adăugand că 'o concurenţă loială te întăreşte, dar cea neloială, te omoară'.


compania elba capital romanesc gheorghe cocian
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1360 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006034 (s)