News Flash:

Sute de absolventi din Salaj au solicitat indemnizatie de somaj

17 Octombrie 2013
1130 Vizualizari | 0 Comentarii

Peste 900 de absolventi din Salaj s-au înregistrat, pana în prezent, în evidentele Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Salaj, ca persoane în cautarea unui loc de munca, 342 dintre ei beneficiind deja de un ajutor financiar în valoare de 250 de lei lunar.

'Pana la finalul lunii septembrie au solicitat înregistrarea ca persoane în cautare de loc de munca un numar de 940 absolventi ai promotiei 2013, din care 461 beneficiaza de indemnizatie de somaj', a declarat joi, pentru AGERPRES, Florica Breban, purtator de cuvant al AJOFM Salaj.

Potrivit sursei citate, 744 dintre acestia sunt absolventi ai învatamantului liceal si postliceal, 166 cu studii universitare si 30 absolventi ai nivelului primar, gimnazial si profesional.

Acest tip de indemnizatie de somaj se acorda doar la cerere, iar cei care doresc sa o obtina trebuie sa se prezinte la sediul AJOFM cu actul de identitate în original si copie, certificatul de nastere, tot în original si copie, adeverinta medicala cu mentiunea ca persoana este 'apta de munca', cu o adeverinta de la Administratia Financiara din care sa rezulte faptul ca nu realizeaza venituri, dar si cu actul de absolvire a formei de învatamant, în original si copie.

Statisticile AJOFM Salaj indica faptul ca, în cursul anului trecut, în evidentele institutiei au fost înregistrati 1.191 de absolventi din care cei mai multi - 829 cu studii medii, 325 cu studii superioare si 37 absolventi de scoli de arte si meserii.

Conform legislatiei în vigoare indemnizatia se acorda absolventilor pe o perioada de sase luni, iar în situatia în care acestia reusesc sa se angajeze în perioada de acordare, cu program normal de lucru, pentru mai mult de un an, beneficiaza, din bugetul asigurarilor pentru somaj, de o suma egala cu indemnizatia de somaj la care ar fi avut dreptul, în conditiile legii, pana la expirarea perioadei de acordare a acesteia, daca nu s-ar fi angajat. Acest drept se solicita în termen de maxim 60 de zile de la expirarea celor 12 luni, de la data angajarii.

La finele lunii septembrie în Salaj erau înregistrati 5.156 someri, rata somajului fiind de 4,91%.


florica breban ajofm salaj ajofm
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1438 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006807 (s)