News Flash:

Chevron a decis suspendarea activitatilor din satul Silistea, comuna Pungesti

17 Octombrie 2013
1357 Vizualizari | 0 Comentarii

Compania americana Chevron a anuntat joi, printr-un comunicat de presa, ca a decis suspendarea activitatilor în satul Silistea, comuna Pungesti.

'Chevron poate confirma astazi (joi -n.r.) suspendarea activitatilor în Silistea, comuna Pungesti, judetul Vaslui. Prioritatea noastra este sa desfasuram aceste activitati într-un mod sigur si responsabil fata de mediul înconjurator, în conformitate cu acordurile de mediu pe baza carora operam.

Potrivit comunicatului, Chevron îsi reitereaza angajamentul de a avea relatii constructive si pozitive cu comunitatile unde îsi desfasoara activitatea si de a continua dialogul cu publicul interesat, comunitatile locale si autoritatile, despre proiectele sale.

'Chevron a obtinut permisele de mediu si autorizatiile necesare demararii activitatilor în Silistea. Chevron intentioneaza sa realizeze exclusiv activitati de explorare, folosind tehnologii conventionale, în perimetrul EV-2, conform permiselor pe baza carora operam', se mai arata în comunicatul companiei.

La Pungesti, în localitatea Silistea, oamenii au continuat joi protestele începute de luni, 14 octombrie.

Dupa ce în cursul zilei de miercuri, în zona au fost concentrate forte de ordine impresionante, joi dimineata efectivele de jandarmi si politisti, dar si utilajele Chevron au parasit locul în care se desfasoara protestul.

Consilierii locali din Pungesti au votat, joi, în unanimitate, o hotarare privind interzicerea explorarii si exploatarii gazelor de sist pe teritoriul comunei. In cadrul întalnirii convocate de îndata, au fost prezenti 12 din cei 13 consilieri locali, acestia votand, de asemenea în unanimitate, organizarea unui referendum local pe tema explorarii si exploatarii gazelor de sist.

Tot în cadrul sedintei de joi, s-a propus organizarea unui referendum local pentru demiterea primarului Mircia Vlase (PSD). Un numar de sapte consilieri au votat împotriva, patru alesi locali au votat pentru, iar unul s-a abtinut de la vot.

Chevron, a doua mare companie petroliera americana, are acorduri de concesiune pentru trei perimetre petrolifere în judetul Constanta si unul în apropiere de Barlad, în judetul Vaslui. Compania si-a exprimat interesul pentru a explora si a extrage gaze de sist din aceste perimetre. AGERPRES


satul silistea comuna pungesti
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1267 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006159 (s)