News Flash:

Protest spontan al minerilor de la Vulcan si Lonea

16 Decembrie 2016
966 Vizualizari | 0 Comentarii
mineri lonea
Minerii din schimbul doi de la exploatarile Lonea si Vulcan, parte a Complexului Energetic Hunedoara (CEH), au refuzat sa intre joi, timp o ora, in subteran, ei solicitand acordarea tichetelor de masa si a primelor de Craciun. 
'Minerii au refuzat sa intre in subteran pentru ca nu s-a respectat contractul colectiv de munca in ceea ce priveste primele de Craciun si tichetele de masa. In urma dialogului purtat cu directorul adjunct Petre Nica s-a convenit sa ne desfasuram activitatea normal, pana luni, cand vom cunoaste si ceea ce s-a decis referitor la intrarea CEH in insolventa', a declarat, pentru AGERPRES, presedintele executiv al Sindicatului 'Muntele', Darius Campeanu. 
El a explicat ca tichetele de masa au intarziat, iar in ceea ce priveste prima de Craciun, contractul colectiv de munca prevede ca valoarea acesteia sa fie stabilita in urma negocierilor dintre administratie si sindicat, ceea ce inca nu s-a intamplat. 
Secretarul executiv al Sindicatului 'Muntele', Ioan Ciubotaru, a mentionat ca minerii sunt nemultumiti de lipsa materialelor si a echipamentelor de protectie, dar si a personalului calificat care sa lucreze in mina. 
'Oamenii reclama ca nu li se asigura materialele necesare pentru a-si putea desfasura activitatea in subteran. Nu mai avem plasa de sarma, lemn pentru sustinere. Nici macar echipament de protectie nu mai avem. Oamenii n-au nicio vina ca am ajuns in situatia asta. De patru ani cerem o strategie energetica din care sa faca parte termocentralele si minele de huila si nici acum nu s-a finalizat', a aratat Ciubotaru. 
Liderii sindicali de la Lonea si Vulcan se vor intalni luni cu administratia CEH pentru a lua la cunostinta ultimele informatii referitoare la situatia companiei, urmand ca aspectele discutate sa fie prezentate minerilor marti, in salile de apel, a mai spus liderul sindical. 
CEH a solicitat intrarea in insolventa pentru a treia oara si asteapta o decizie a Tribunalului Hunedoara cu privire la aceasta cerere, cel mai probabil, luni, 19 decembrie, cand pe rolul instantei au fost programate doua cauze cu acest subiect. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1320 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005437 (s)