News Flash:

ANUNT IMPORTANT facut de primarul Timisoarei, Nicolae Robu

14 Decembrie 2016
1183 Vizualizari | 0 Comentarii
nicolae robu21 1
Primarul municipiului Timisoara, Nicolae Robu, a declarat marti, intr-o conferinta de presa, ca nu renunta la proiectul de schimbare a traseului liniilor de tramvai care trec prin fata Catedralei Mitropolitane, pentru a transforma intreg centrul istoric al orasului inr-o zona pietonala, pana la Bastionul Therezia. 
"La acea idee nu s-a renuntat, proiectul ramane in continuare in atentia noastra, dar nu este o prioritate in acest moment. (...) Intr-o gandire de perspectiva va trebui ca, la un moment dat, zona pietonala a Timisoarei sa se extinda de la Podul Maria, prin spatele Parcului Central, pana la Bastion. La asta se va ajunge la un moment dat si sigur ca trebuie gasite solutii atunci pentru trafic'', a spus Nicolae Robu. 
Potrivit acestuia, ar trebui ca linia de tramvai care acum trece prin fata Catedralei sa dispara pentru ca Timisoara sa aiba o zona pietonala foarte larga, de la Podul din Piata Maria - zona Flora, pana la Bastion, incluzand Parcurile Catedralei si Central, Pietele Victoriei si Libertatii, strada Marasesti si tot ceea ce inseamna intreg centrul istoric. 
Acest proiect se va putea materializa prin finantare europeana in noul ciclu financiar unional 2014 - 2020.
In opinia edilului, vor trebui modificate traseele liniilor de tramvai astfel incat acestea sa permita si realizarea unei legaturi mai rapide intre Gara de Nord si Spitalul de Copii, direct de la punctul feroviar, urmand ca si Podul Traian, care face legatura intre Catedrala Mitropolitana si Piata Maria, sa fie mai bine protejat si, eventual, transformat in scena pentru viitoarele spectacole de lumini ce vor avea loc pe Bega, in zona respectiva. 
"O linie de tramvai intre Gara de Nord si Spitalul de Copii ar insemna o scurtare considerabila a traseului in spatiu si in timp, astfel ca si consumul de energie electrica va fi mult mai mic',' a mai subliniat Robu. AGERPRES

bastionul therezia
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1446 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006665 (s)