News Flash:

Proiect pentru realizarea unui muzeu virtual al Timisoarei

15 Decembrie 2016
998 Vizualizari | 0 Comentarii
nicolae robu3 1
Turistii in Capitala Culturala Europeana 2021, Timisoara, vor putea vedea cum au aratat odinioara obiectivele istorice ale orasului sau diferite zone din vatra istorica a cetatii, printr-o aplicatie 3D, realizata in cadrul unui proiect transfrontalier cu parteneri din Serbia. 
Pentru aceasta, municipalitatea timisoreana va realiza un muzeu virtual al orasului, care va putea fi accesat inclusiv atunci cand Infocentrul turistic este inchis. 
''Aplicatia va suprapune pe obiectivele istorice actuale fotografiile vechi si vor putea vedea cum a aratat candva acea cladire istorica ori va putea sa fie vizualizata o macheta 3D a vechii cetatii'', a declarat marti, pentru AGERPRES, primarul Nicolae Robu. 
El a mentionat ca, in urma informarii Biroului Regional de Cooperare Transfrontaliera Timisoara, proiectul depus cu acronimul ITUR (Cultura si turism transfrontalier in realitatea augmentata) in parteneriat cu Universitatea Politehnica din Timisoara si o asociatie din Pancevo (Serbia) a fost acceptat in vederea cofinantarii in cadrul Programului de Cooperare Transfrontaliera Romania-Serbia 2014-2020. Obiectivul vizat este realizarea unui muzeu virtual al orasului. 
Proiectul se va realiza pe fonduri transfrontaliere, valoarea totala fiind de 486.927 de euro, din care Primaria Timisoara are asumata suma de 196.528 de euro. 
''Proiectul poate dezvolta aplicatii pentru telefon si tableta, care vor putea sa fie utilizate de catre turisti. Mai mult, pe vitrinele Infocentrului Turistic va fi realizata o proiectie cu toate informatiile din Timisoara, cu touch screen si in regim permanent, ceea ce inseamna ca, si daca Infocentrul este inchis, pot fi accesate informatiile care ii intereseaza pe turisti'', a detaliat Robu. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1265 (s) | 43 queries | Mysql time :0.011060 (s)