News Flash:

INCREDIBIL! Mai multi batrani din Anina, Caras-Severin, ar putea ramane pe drumuri

14 Decembrie 2016
1027 Vizualizari | 0 Comentarii
pensionare
Caminul de batrani din Anina, cu o capacitate de 60 de locuri, care a fost infiintat dupa inchiderea spitalului din fostul oras minier, risca sa fie inchis din cauza lipsei fondurilor necesare functionarii acestuia, conform primarului localitatii. 
''Din pacate, inca nu am ajuns la un consens cu Consiliul Judetean Caras-Severin in ceea ce priveste existenta acestui camin, pentru anul 2017. Noi am inaintat o adresa prin care am solicitat alocarea, de catre Consiliul judetean, a circa 34 mii lei, iar noi, la randul nostru, prin Consiliul Local Anina urmand sa punem alti 22 mii lei, astfel incat, sa reusim sa acoperim cei 56 mii lei, care lipsesc din bugetul caminului pentru persoane varstnice. Diferenta de 43 mii lei necesara este acoperita de indemnizatiile batranilor beneficiari'', a declarat miercuri, pentru AGERPRES, primarul orasului Anina, Gheorghe Romanu. 
El a mentionat ca, in cazul in care CJ Caras-Severin nu va putea aloca diferenta de bani necesari pentru functionarea caminului de batrani, acesta ar putea fi inchis. 
Consiliul Local Anina a asigurat incalzirea caminului si toate celelalte utilitati, pentru ca batranii sa poata trece cu bine peste iarna, conform primarului. 
''In plus, incercam sa organizam si tot felul de spectacole, iar din incasarea biletelor sa strangem anumite sume de bani, cu care ne platim unele restante la plata impozitelor, dar mai ales la produsele de carne. Un astfel de spectacol caritabil va avea loc si duminica, 18 decembrie, pe care il vom organiza impreuna cu Asociatia cultural-artistica Fageteana, in frunte cu Mircea Cartisoreanu, iar banii incasati vor fi donati caminului de batrani'', a afirmat Romanu. 
Potrivit acestuia, in 2016, Primaria Anina a primit doar 39 mii lei pentru caminul de batrani, pentru perioada noiembrie - decembrie 2015, fapt pentru care s-a ajuns la o datorie a administratiei publice de o suta mii lei, ceea ce inseamna bugetul caminului pe aproximativ o luna. In momentul de fata, nu se stie care va fi soarta acestui camin, de unde 20 de familii din Anina castiga un salariu, fiind vorba in special de asistente si infirmiere preluate din fostul spital. In prezent, sunt 43 de beneficiari ai caminului de batrani din Anina, capacitatea totala fiind de 60 de locuri. 
Cladirea in care functioneaza acum caminul de batrani din Anina este una veche de o suta de ani, fiind declarata monument, care a mai fost folosita, pe parcursul anilor, ca spital, dar care a fost inchis in 2011. 
Caminul de batrani din Anina a mai fost ajutat, pe parcursul anului in curs, si de cativa sponsori din Timisoara, care au oferit legume si fructe in valoare de 50 mii lei. De asemenea, in aceasta luna, s-au primit, din partea a doua asociatii umanitare germane, cadouri constand in diferite produse alimentare, precum si produse si instrumentar folositor persoanelor varstnice. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1161 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006945 (s)