News Flash:

Proiect: Firmele pot acorda al 13-lea si al 14-lea salariu cu deduceri din impozitul pe profit

6 Septembrie 2017
933 Vizualizari | 0 Comentarii
salariu marit 1
Deputatul PNL Ion Stefan a declarat, miercuri, ca a depus, la Camera Deputatilor, un proiect de lege care da posibilitatea ca salariatii din mediul privat sa poata primi al treisprezecelea si al paisprezecelea salariu, 20% din cheltuielile salariale urmand sa fie deduse din impozitul pe profit.
„Proiectul de lege inregistrat, ieri (marti-n.r.), la Camera Deputatilor, da posibilitatea salariatilor din mediul privat sa poata primi al 13-lea si al 14-lea slariu. Ne dorim alinierea la realitatea europeana. Asa cum sunt recompensati salariatii din companiile profitabile din Germania, Franta, Spania, Austria, Italia asa trebuie sa se intample si in Romania. Discrepanta veniturilor dintre salariatii din mediul privat si cei din sistemul public este o realitate. Ca atare, PNL vine in intampinarea mediului de afaceri cu propunere de modificare a cadrului legal, prin care care salariatii societatilor comerciale cu capital integral privat au posibilitatea de a primi al al 13-lea si al 14-lea salariu”, a declarat deputatul PNL Ion Stefan.
Ion Stefan a precizat ca 20 % din cheltuielile salariale ar urma sa fie deduse din impozitul pe profit.
Deputatul PNL sustine ca proiectul de lege nu va „vaduvi” bugetul de stat. „Prin aceasta propunere bugetul de stat nu va fi vaduvit de anumite venituri, ci dimpotriva vor fi incasari suplimentare la buget, prin impozitul pe salariu, cheltuieli cu sanatatea, cheltuieli sociale care vor fi suportate tot de societati prin acordarea acestor salarii (...) Adoptarea acestui proiect legislativ va avea un impact bugetar pozitiv”, a spus liberalul.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1247 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006034 (s)