News Flash:

Cu ce vine nou ordonanta care schimba Codul de procedura fiscala

5 Septembrie 2017
956 Vizualizari | 0 Comentarii
cod fiscal
Sanctionarea celor care pleaca la munca in strainatate si care nu depun la timp chestionarul de rezidenta fiscal, dar si identificarea de noi solutii pentru suspendarea executarii silite in anumite situatii, sunt cateva din prevederile noii ordonante 30, ce modifica Codul de procedura fiscala.
“Modificarile din Codul de procedura fiscala aduc si unele prevederi rezonabile si asteptate de catre contribuabili, dar si unele masuri de sanctionare pentru ca asa se simte autoritatea coercitiva a statului. Dintre masurile pe care le consider bune, regasim faptul ca s-au gasit noi solutii pentru suspendarea executarii silite si in perioada in care contribuabilul face demersul sa obtina garantii bancare sau cauta solutii sa prezinte scrisori de asigurare, sau cand discutam de deschiderea unor sedii secundare, termenul de depunere al declaratiei se prelungeste de la 15 la 30 de zile”, a precizat, pentru Mediafax, consultantul fiscal Adrian Benta.
Acesta spune ca, in conformitate cu noile prevederi, nu sunt sechestrabile bunurile pentru care cheltuielile cu sechestrarea silita sunt mai mari decat veniturile realizate si cand valoarea bunurilor este mai mica de 1% din creantele bugetare.
Pe de alta parte, Benta subliniaza tendinta din ce in ce mai accentuata a autoritatii fiscale de a da amenzi.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1168 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004714 (s)