News Flash:

Daca se vor scumpi benzina si motorina, transportatorilor li se va returna din nou supraacciza

6 Septembrie 2017
1022 Vizualizari | 0 Comentarii
petrom
Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania - UNTRR - anunta ca a obtinut de la Guvern asigurari ca pretul carburantilor nu va creste, in caz contrar va fi reluata schema de rambursare a supraaccizei.
Conducerea UNTRR a avut marti seara o intalnire, la sediul Guvernului cu prim-ministrul Mihai Tudose si cu ministrul Finantelor, Ionut Misa, pe tema majorarii accizei la carburanti.
„Prim-ministrul si ministrul de Finante au dat asigurari ca nu se vor inregistra cresteri de pret la carburanti incepand cu 15 septembrie si 1 octombrie, in conditiile in care pretul petrolului va ramane constant. Daca se vor inregistra totusi majorari de pret dupa 15 septembrie si 1 octombrie, prim-ministrul a dat asigurari ca este deschis pentru a relua rambursarea supraaccizei catre transportatorii rutieri”, se arata intr-un comunicat al UNTRR.
Uniunea transportatorilor a solicitat Guvernului, prin interventiile anterioare, sa nu recurga la supraimpozitarea unor bunuri de stricta necesitate, precum carburantii, masura care ar conduce la falimentarea industriei de transport rutier, in conditiile in care un sfert din firmele de transport rutier inregistreaza pierderi, iar marjele din industrie sunt reduse, in jurul a 1%. Totusi, in cazul operarii majorarii accizei la carburanti, reorientarea a 15% din carburantul alimentat in Romania anual spre alte tari nu va aduce niciun ban la bugetul de stat, iar o migrare mai mare de 15% va aduce in realitate pierderi la buget.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1275 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005153 (s)